«Αγκαλιά» σε 15 φοιτητές από ΕΒΟΛ

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-07, 14:45:25
Στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα ολοκληρωθεί η επένδυση με τα φωτοβολταϊκά στην ΕΒΟΛ
«Αγκαλιά» σε 15 φοιτητές από ΕΒΟΛ

Σε τροχιά υλοποίησης και η μεγάλη επένδυση με το φωτοβολταϊκό πάρκο - Με θετικό πρόσημο και αύξηση πωλήσεων κλείνει το 2019

Την «αγκαλιά» της ανοίγει και φέτος η τοπική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ για να συντρέξει με υποτροφίες 15 πρωτοετείς φοιτητές από τον Νομό Μαγνησίας, που σπουδάζουν εκτός Νομού και οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους στηρίξουν, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει γίνει θεσμός τα τρία τελευταία χρόνια και έχει στηρίξει σημαντικά πολλές άπορες οικογένειες.

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε 15 παιδιά του Νομού Μαγνησίας, που σπουδάζουν εκτός Νομού, εξαιρούνται οι Στρατιωτικές Σχολές και τα Σώματα Ασφαλείας. Το ποσό θα είναι όπως κάθε χρόνο το ίδιο, δηλαδή 400 € μηνιαίως.

Η ΕΒΟΛ απευθύνεται πρόσκληση σε όσους έχουν ενδιαφέρον να προσκομίσουν μέχρι τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και να υποβάλουν την αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά στις εγκαταστάσεις της στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421095095.

Η επιτροπή που θα κρίνει και θα αποφασίσει για την επιλογή θα είναι όπως κάθε χρόνο η ίδια με πρόεδρο την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωπο της Μητρόπολης, εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

 

Προχωρεί η επένδυση των φωτοβολταϊκών

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 θα ολοκληρωθούν και θα συνδεθούν με τα δίκτυα ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ τα φωτοβολταϊκά πάρκα που ετοίμασε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου - ΕΒΟΛ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Πρίντζος.

«Δημιουργήσαμε ήδη δύο ενεργειακές κοινότητες με 250 μέλη – αγρότες, την ενεργειακή κοινότητα Αισωνίας και την ενεργειακή κοινότητα Ρήγα Φεραίου.

Χθες κατετέθησαν οι πρώτοι 7 φάκελοι προς έγκριση στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ στη Λαμία δυναμικότητας 7 μεγαβάτ. Κάθε εβδομάδα πιστεύω ότι θα ολοκληρώνουμε και θα καταθέτουμε φακέλους έργων 5 μεγαβάτ με συνολικό μέγεθος τα 36 μεγαβάτ.

Είμαι αισιόδοξος ότι εντός του α’ εξαμήνου του 2020 θα ολοκληρωθούν και θα συνδεθούν με τα δίκτυα ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ, έργα δυναμικότητας όπως είπα 36 μεγαβάτ.

Το κόστος περίπου ανέρχεται στα 20 εκ. ευρώ. Θεωρώ ότι τα έργα θα ωφελήσουν σημαντικά τους συμμετέχοντες αγρότες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ.

Σε δεύτερο στάδιο, σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, η ΕΒΟΛ θα προσπαθήσει να αναπτύξει τα υπόλοιπα 36 μεγαβάτ για την κατασκευή βιοενέργειας και αιολικών πάρκων.

Θετικό πρόσημο στα κέρδη Σημειώνεται πως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου – ΕΒΟΛ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Οκτωβρίου, και το 2019 θα έχει θετικό πρόσημο με αύξηση όγκων πωλήσεων και αύξηση τζίρου, καθώς επίσης και με μεγάλη διεύρυνση του δικτύου διανομής των προϊόντων.

«Πιστεύω ότι το 2019 είναι για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου – ΕΒΟΛ μια καλή χρονιά», σημείωσε χαρακτηριστικά

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=