ΤΟΠΙΚΑ

Νέα συνεργασία του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου

νέα-συνεργασία-του-ιιεκ-δήμου-βόλου-312488

Η μακροχρόνια συνεργασία σε ευρωπαϊκά προγράμματα Leonardo Da Vinci και Erasmus + με τη Φινλανδική Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΟΜΝΙΑ πρόκειται να συνεχιστεί και με νέο project.

Αυτές τις ημέρες στον Βόλο και το ΙΙΕΚ βρίσκονται δύο καθηγητές – Coordinators από τη Φινλανδία, για να συζητήσουν με τους υπεύθυνους και τους εκπαιδευτές, την προοπτική συνεργασίας σε ένα νέο πρόγραμμα, με εταίρους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που αφορά στον τουρισμό. Κατά την επίσκεψή τους παρουσίασαν την Omnia και τα εκπαιδευτικά projects που εφαρμόζουν, επισκέφθηκαν τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ και συνομίλησαν με τους σπουδαστές έτσι ώστε να προχωρήσουν στη σωστότερη σύνταξη της αίτησης του νέου προγράμματος, ως Lead Partners.

Η ΟΜΝΙΑ που αριθμεί πάνω από 10.000 σπουδαστές και 770 άτομα προσωπικό, έχει να επιδείξει ένα τεράστιο αριθμό επιτυχημένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αποτελεί μεγάλη τιμή για το «έμψυχο υλικό» του ΙΙΕΚ το γεγονός πως το επέλεξαν ως εταίρο.

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια αναζητείται ένα ενδιαφέρον ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τις συγκεκριμένες ειδικότητες που αριθμούν μεγάλο ποσοστό σπουδαστών του ΔΙΕΚ, και πιστεύεται πως αυτή η συνεργασία θα τους προσφέρει σημαντική γνώση και εμπειρία, δεδομένου και του εξαιρετικού επιπέδου των άλλων εταίρων που θα συμμετέχουν, σχολές και επιχειρήσεις στον χώρο του τουρισμού).

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Αν. Μορφογιάννη και ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΔΙΕΚ Απ. Ζαρκάδας – Βεργής ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν αντίστοιχες δράσεις τονίζοντας την εκπαιδευτική αξία που προσδίδουν στις σπουδές όσων φοιτούν στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου