ΤΟΠΙΚΑ

Οικογένεια μεγαλώνει σε υγρό υπόγειο

οικογένεια-μεγαλώνει-σε-υγρό-υπόγειο-312499

Δεν έχει τέλος το ανθρώπινο δράμα που βιώνουν οικογένειες, οι οποίες προσφεύγουν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου

Σε υγρό υπόγειο μεγαλώνει μια μάνα τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, εκ των οποίων το μικρότερο τεσσάρων ετών. Η οικογένεια, που δεν έχει ούτε τα βασικά για τις καθημερινές της ανάγκες, δίνει τη δική της μάχη για την επιβίωση. Είναι το τελευταίο περιστατικό ανθρώπινου δράματος, που έγινε γνωστό μόλις την περασμένη εβδομάδα στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου, όπου προσέφυγε η μητέρα των τεσσάρων παιδιών αναζητώντας βοήθεια για να γίνει λίγο ευκολότερος ο «Γολγοθάς» που ανεβαίνει.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μετά από ατυχές περιστατικό, η οικογένεια έμεινε χωρίς πατέρα. Η μητέρα απασχολείται σε περιστασιακές δουλειές για να εξασφαλίσει τα απολύτως στοιχειώδη για τα μικρά παιδιά της.

Το σπιτικό τους στημένο σε υγρό υπόγειο χωρίς θέρμανση, ενώ στο καθημερινό τραπέζι το μενού είναι μονότονο και φτωχό, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα η οικογένεια τρώει πατάτες σε παραλλαγή, πότε βραστές, τηγανητές, ψητές και δύο φορές την εβδομάδα η διατροφή περιλαμβάνει φακές και ρεβίθια.

Για αυτά φτάνει το περιστασιακό μεροκάματο που εξασφαλίζει η μητέρα, η οποία την περασμένη εβδομάδα απευθύνθηκε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου αναζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη, η ανταπόκριση ήταν άμεση για τη στήριξη της οικογένειας που είναι μία από τις πολλές που προσφεύγουν στο Κέντρο Κοινότητας αναζητώντας τα στοιχειώδη.

Αμεσα μέσω της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, στο υπόγειο έφθασαν ξύλα για να ζεσταθεί ο χώρος και να σπάσει η υγρασία, ενώ μέσω ανώνυμου δωρητή διατέθηκε επιταγή 150 ευρώ για αγορές τροφίμων και απαραίτητων ειδών από σούπερ μάρκετ. Η οικογένεια θα ενισχυθεί και με μέρος τροφίμων που έλαβε ως δωρεά τις προηγούμενες ημέρες η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ για να καλύψει ανάγκες οικογενειών που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, αλλά και μέρος των αναγκών στους δύο ξενώνες αστέγων του Δήμου Βόλου όπου φιλοξενούνται συνολικά 35 άτομα μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Δωρεά σε τρόφιμα 500 ευρώ

Δημήτρης Λιβογιάννης και Ευάγγελος Ταμπακιώτης ανταποκρίθηκαν άμεσα σε έκκληση για βοήθεια

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη η δωρεά αφορά σε είδη τροφίμων συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Γνωστός λογιστής του Βόλου, ο Δημήτρης Λιβογιάννης μόλις έγινε γνώστης των αναγκών που υπάρχουν, μεσολάβησε σε πελάτη του τον Ευάγγελο Ταμπακιώτη που διαθέτει επιχείρηση με καταψυγμένα είδη τροφίμων στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα προχωρώντας σε δωρεά κατεψυγμένων ψαριών και ειδών αρτοποιίας συνολικής αξίας 500 ευρώ στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ για την κάλυψη αναγκών στους ξενώνες αστέγων αλλά και για οικογένειες όπως αυτή με τη μητέρα και τα τέσσερα παιδιά που έχουν ανάγκη. Τα είδη μεταφέρθηκαν στους καταψύκτες του ξενώνα αστέγων προκειμένου στη συνέχεια να διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη.

«Είναι σημαντικό να υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι επαγγελματίες, που αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για τη στήριξη του ανθρώπινου πόνου, μας εμπιστεύονται και συμβάλλουν καθοριστικά με τις δωρεές τους», σημείωσε η κ. Μορφογιάννη αναφερόμενη στην άμεση ενεργοποίηση των κ.κ. Λιβογιάνη και Ταμπακιώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου