ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωσε την πρωτιά στον πατέρα της

αφιέρωσε-την-πρωτιά-στον-πατέρα-της-312549

Σε κλίμα συγκίνησης η βράβευση της Βολιώτισσας αριστούχου αποφοίτου του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Π.Θ. στη χθεσινή ορκωμοσία

Η έναρξη των σπουδών της στο Τμήμα Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνέπεσε με τραγικό για την ίδια συμβάν, την απώλεια του πατέρα της. Το δυσάρεστο γεγονός, όμως, αντί να σταθεί τροχοπέδη στην πορεία της, ήταν αυτό που την έκανε πιο δυνατή. Χθες πήρε το πτυχίο της στην τελετή ορκωμοσίας της Πολυτεχνικής Σχολής και μάλιστα βραβεύτηκε ως αριστούχος απόφοιτη με βαθμό 8,29.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο λόγος για τη Βολιώτισσα Ιωάννα Χανοπούλου, απόφοιτη του 2ου Γενικού Λυκείου της πόλης, η οποία έδωσε πανελλαδικές μέσω της θετικής κατεύθυνσης και πέρασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Επέλεξα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να είμαι στην πόλη και ως πιο οικονομική λύση για τις σπουδές και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις σπουδές μου», ανέφερε η ίδια.

Σύμφωνα με την κ. Χανοπούλου, η έναρξη των σπουδών της συνέπεσε με την απώλεια του πατέρα της. «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα για μένα. Νιώθω πολύ συγκινημένη», είπε αφιερώνοντας το πτυχίο της στον πατέρα της, που την καμαρώνει από ψηλά, ενώ λίγο πιο δίπλα στο αμφιθέατρο η μητέρα της την κοίταζε με υπερηφάνεια εμφανώς συγκινημένη.

Η ίδια μάλιστα προέτρεψε τους νέους «να πιστεύουν στα όνειρά τους, να τα ακολουθούν κι ό,τι κι αν συμβεί να μην το βάζουν κάτω».

Πλέον στρέφει τα ενδιαφέροντά της σε κάποιο μεταπτυχιακό του κλάδου της, που θα της προσφέρει τα επιπλέον εφόδια πριν την έξοδο στην αγορά εργασίας.

Αχώριστοι από παιδιά μέχρι το πτυχίο

Ο Ιάσονας Αργυρόπουλος και ο Μιχάλης Γεωργόπουλος, φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρέλαβαν επίσης τα πτυχία τους στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας, κλείνοντας μία παράλληλη πορεία, που έχουν χαράξει από μικροί.

Οι δύο Τρικαλινοί υπήρξαν συμμαθητές, είναι φίλοι και είχαν κοινή πορεία και ως φοιτητές αφού και οι δύο πέρασαν στο ίδιο Τμήμα και αποφοίτησαν την ίδια ημέρα γιορτάζοντας μαζί την επιτυχία τους, όπως άλλωστε και κάθε άλλη σημαντική στιγμή της ζωής τους. «Συνδεόμαστε με φιλία πολλά χρόνια και είναι μια ιδιαίτερη ημέρα χαράς και συγκίνησης», είπαν οι δύο φίλοι, που ο δρόμος τους πλέον φαίνεται να χωρίζει… Ο Ιάσονας Αργυρόπουλος σκέφτεται να ακολουθήσει τον δρόμο μεταπτυχιακού στο εξωτερικό με στόχο να κάνει κάτι «δικό του» όπως είπε στην Ελλάδα, ενώ ο Μιχάλης Γεωργόπουλος θα εκπληρώσει πρώτα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και στη συνέχεια σκέφτεται να κάνει μεταπτυχιακό στον τομέα της ενέργειας.

Τρίποντο στους μηχανολόγους

Διαφορετικό τρίποντο, από αυτά που σκοράρει στο παρκέ, πέτυχε η μπασκετμπολίστρια της Νίκης Βόλου Ελένη Παρασχάκη. Κόρη του Αντώνη Παρασχάκη παλιού παίκτη του μπάσκετ και σημερινού ταχυδρομικού, η αθλήτρια με τις διακρίσεις, τελευταία της επιτυχία ήταν η δεύτερη θέση που κατέκτησε με την ομάδα της στα μπαράζ ανόδου, κατάφερε να διαπρέψει και στις σπουδές της, τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δηλώνοντας υπερήφανη, όπως άλλωστε και η οικογένειά της, που την καμάρωσε σε μια ακόμη επιτυχία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου