ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες προσομοίωσης του περιφερειακού συμβουλίου

αρχίζουν-σήμερα-οι-εργασίες-προσομοί-312563

Το πρωτότυπο εγχείρημα Vox Populi θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου οι εργασίες της 1ης Πρότυπης Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου Vox_Populi, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με πρωτοβουλία νέων της περιοχής. Η δράση αυτή δημιουργήθηκε χάριν στο όραμα μιας ομάδας νέων ανθρώπων, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από διαφορετικές περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, συμμετέχοντες από όλη την επικράτεια, ηλικίας 17 ετών και άνω, θα κληθούν να προσομοιώσουν τους ρόλους του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών, των επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του συμβουλίου, των περιφερειακών συμβούλων. Επιπλέον, κάποιοι από τους συμμετέχοντες θα λάβουν τις θέσεις των λεγόμενων «προσώπων πίεσης». Με λίγα λόγια, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν τη Δημοκρατία στην πράξη, διαβουλευόμενοι με τους συναδέλφους τους.

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η συνεισφορά του στην πολιτική αφύπνιση της νέας γενιάς και στην εγκατάσταση ενός εκπαιδευτικού πλαισίου ικανού να γαλουχεί πολίτες με πολιτική παιδεία. Το Vox_Populi – S.R.c.Thessaly αποτελεί το πρώτο καίριο βήμα για την προώθηση αυτού του καινοτόμου μοντέλου διοίκησης.

Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, κτίριο Κατσίγρα, ενώ οι συνεδριάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα μέχρι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου.

Ο Βασίλης Πινακάς πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έκανε λόγο για μία σπουδαία διοργάνωση και τόνισε: «Πιστεύουμε στη δύναμη των νέων. Οι νέοι είναι το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών. Πιστεύουμε στη δύναμη της εκπαίδευσης των νέων, στη συμμετοχική δημοκρατία».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δήμητρα Καραγγέλη τόνισε: «Ουσιαστικά μέσα από το συνέδριο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στους νέους ανθρώπους εκείνη τη δύναμη και εκείνο το βήμα προκειμένου να αντιληφθούν ότι η δική τους φωνή και η δική τους φωνή είναι εκείνη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα».

Τέλος ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Κομνός, επισήμανε: «Στόχος της προσομοίωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στους νέους ανθρώπους μέσω της διαβούλευσης να προτείνουν βιώσιμες λύσεις, πρωτοπόρα έργα και καινοτόμες ιδέες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου