ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασε πόλεμος για την αναβολή του συνεδρίου στο μέταλλο

ξέσπασε-πόλεμος-για-την-αναβολή-του-συ-312774

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Εργατικού Κέντρου και ΠΑΜΕ

Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΜΕ εξαπέλυσε το Εργατικό Κέντρο Βόλου, χαρακτηρίζοντας τους συνδικαλιστές του Πανεργατικού Μετώπου «συνεταιράκια των βιομηχάνων, με αφορμή την αναβολή του πανελλαδικού συνεδρίου στο μέταλλο.

«Η συνταγή του ΠΑΜΕ εξόχως απλή, διαλύουμε τα συνέδρια, αφήνουμε τις κορυφαίες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, ακέφαλες ή με προσωρινές διοικήσεις και ύστερα, το «παίζουμε» υπεραγωνιστές, κηρύσσοντας …τζιχάντ κατά του κεφαλαίου και των βολικών κυβερνήσεων», επισημαίνει το ΕΚΒ, καταγγέλλοντας πως το ΠΑΜΕ «όπου δεν ελέγχει τα κουκιά διαλύει τα πάντα προτιμώντας την άθλια συνεργασία με το κεφάλαιο, παρά με τους εργαζόμενους», όπως αναφέρει.

Σ’ άλλο σημείο υπογραμμίζει επίσης πως «εκείνοι που για άλλη μια φορά τρίβουν τα χέρια τους για την πολύτιμη αυτή παροχή υπηρεσιών εκ μέρους του ΠΑΜΕ δεν είναι βέβαια οι συνάδελφοι μεταλλεργάτες, αλλά τ’ αφεντικά τους, που διευκολύνονται για να παίζουν τα αντεργατικά τους παιχνίδια «εν ου παικτοίς» και το ΕΚΒ καταλήγει λέγοντας: «Οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν τους κρυφοσυνεργάτες των αφεντικών και, όταν έρχεται η ώρα της κάλπης, τους στήνουν στο εκλογικό απόσπασμα, καθιστώντας τους μειοψηφικά φαντάσματα. Όπως τους αρμόζει».

Απάντηση του ΠΑΜΕ

Το Πανεργατικό Μέτωπο απαντώντας στο ΕΚΒ, αφού παραθέτει τα γεγονότα από τη δική του σκοπιά, υποστηρίζει πως η πλειοψηφία ευθύνεται για τη διάλυση του συνεδρίου και ότι προσήλθαν να ψηφίσουν αντιπρόσωποι «μαϊμού» αλλά και σωματεία χωρίς μητρώο που κανείς δε γνωρίζει ποιοι ψήφισαν και αν πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα κι αν έχουν ψηφίσει σε ένα, σε τρία ή και τέσσερα ακόμη σωματεία.

«Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κανένας αντιπρόσωπος δεν τους πίστεψε. Ούτε όσοι έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτιά τους», σύμφωνα με το ΠΑΜΕ που καλεί τα Συνδικάτα, τους μεταλλεργάτες «για νέες πρωτοβουλίες για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, ώστε να πάρουν μαζικά μέρος την μάχη ενάντια στα δουλεμπορικά γραφεία, στις άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες στους τόπους δουλειάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου