ΤΟΠΙΚΑ

Να παραμείνουν οι επικουρικοί ζητεί η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών

να-παραμείνουν-οι-επικουρικοί-ζητεί-η-312786

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12.00 έξω από το Αχιλλοπούλειο

Aνανέωση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και επαναπροκήρυξη των θέσεων για τη στελέχωση του Αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών περιλαμβάνει η ατζέντα της σημερινής κινητοποίησης των νοσοκομειακών γιατρών Ν. Μαγνησίας στις 12 το μεσημέρι έξω από το Αχιλλοπούλειο.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης περιλαμβάνει το αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών να επισπευστεί η διαδικασία για την άμεση εκταμίευση των υπολοίπων κονδυλίων από τον προϋπολογισμό του 2019, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα δυσλειτουργίας σε προμήθειες που είναι επιβεβλημένο να γίνουν στο Νοσοκομείο.

Τέλος οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές, να σταματήσουν οι οριζόντιες περικοπές στη πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών, ενώ επαναφέρουν και το αίτημα α ουσιαστικής αναβάθμισης της ιατρικής εκπαίδευσης.

«Διαμαρτυρόμαστε για τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς των νέων ιατρών (ειδικευόμενων και ειδικών). Πρέπει άμεσα να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των νέων ιατρών, ώστε να αποφασίσουν να παραμείνουν στη χώρα μας. Διαμαρτυρόμαστε για τις παράλογες περικοπές των εφημεριών των ιατρών, ενώ το προσωπικό αναγκάζεται να κάνει περισσότερες εφημερίες λόγω της υπάρχουσας υποστελέχωσης, οι υπερβάλλουσες εφημερίες περικόπτονται.

Αντιδρούμε στην παντελή απουσία, από την πλευρά της Πολιτείας, προγραμμάτων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και δηλώνουμε την αντίθεση μας στην πρόταση μετατροπής των Δημόσιων Νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και στην προσπάθεια παράτασης της συνταξιοδότησης των ιατρών στα 69 έτη», καταλήγει σε σχετική ανακοίνωση η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου