ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισαν με ποτά μπόμπες τη Μαγνησία και τη Λάρισα

γέμισαν-με-ποτά-μπόμπες-τη-μαγνησία-κα-313087

Κατάσχεση περισσότερων των 13 τόνων οινοπνεύματος και συλλήψεις – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των τελωνειακών αρχών και της ΑΑΔΕ σε υπαίθριους χώρους, αποθήκες, φορτηγά και εμπορευματοκιβώτια

Συνολικά 1.052 λίτρα αποσταγμάτων και 5.613 λίτρα κρασιού, παράνομα για κατανάλωση, κατάσχεσαν οι τελωνειακές αρχές στο Στεφανοβίκειο. Ερευνα της ΑΑΔΕ με τη συνδρομή της Αστυνομίας βρίσκεται στα ίχνη ιδιαίτερα επικίνδυνου κυκλώματος παράνομης διάθεσης ποτών – μπόμπες με πλοκάμια στο Στεφανοβίκειο, αλλά και στο Αρμένιο, όπου κατασχέθηκαν πάνω από 13 τόνοι οινοπνεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις. Πίσω από την υπόθεση φέρεται να κρύβεται ημεδαπός ηλικίας περίπου 35 ετών, που έχει απασχολήσει τις αρχές της Μαγνησίας με άλλες δύο υποθέσεις παρόμοιου περιεχομένου, η μία μάλιστα πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Απρίλη.

Σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ και την Αστυνομία, οι τελωνειακές αρχές εντόπισαν σημεία στο Αρμένιο Λάρισας και το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, όπου υπάρχουν προϊόντα άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Η επιχείρηση εξελίσσεται σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους, αποθήκες, φορτηγά και εμπορευματοκιβώτια.

Οι αστυνομικοί, που συνδράμουν την ΑΑΔΕ, έχουν εντοπίσει και κατασχέσει στο Αρμένιο 13 τόνους οινοπνεύματος 96ο βαθμών εντός δεξαμενών αποθηκευμένους σε φορτηγό, 60 φιάλες βουλγαρικής προέλευσης, αιθυλική αλκοόλη 40 λίτρων και αλκοολούχα υγρά 40 λίτρων. Στο Στεφανοβίκειο εντοπίστηκαν 1.052 λίτρα αποσταγμάτων και 5.613 λίτρα κρασιού.

Γεμάτο αστυνομικούς το τελευταίο διάστημα το Στεφανοβίκειο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες στο Στεφανοβίκειο άρχισαν εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα, με τους αστυνομικούς να παρακολουθούν διακριτικά την κίνηση στο χωριό.

Ωστόσο, την Τετάρτη το πρωί οι αστυνομικοί φαίνεται ότι ήταν έτοιμοι να δράσουν. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν έντονη παρουσία αστυνομικών από τις 7 το πρωί και ενέργειες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι έρευνες φέρεται να διενεργήθηκαν σε δύο αποθήκες στο Στεφανοβίκειο. Μάλιστα, η μία βρίσκεται μέσα στο χωριό.

Πολίτες ανέφεραν ότι οι τελωνειακές αρχές έχουν σφραγίσει τις εν λόγω εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον δύο συλλήψεις. Οι αστυνομικοί ανέκριναν υπαλλήλους επιχείρησης και στη συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους. Αντίθετα, η Αστυνομία φέρεται να συνέλαβε δύο συγγενικά πρόσωπα του 35χρονου ημεδαπού, που έχει στην κατοχή του τις εν λόγω εγκαταστάσεις.

Ο ιδιοκτήτης των αποθηκών φέρεται να αναζητείται από τις αρχές για λαθρεμπορία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές της Μαγνησίας στο παρελθόν με δύο παρόμοιες υποθέσεις. Σύμφωνα από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο δράστης, που αναζητείται από τις αρχές, φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο, που τον Ιούλιο του 2016 συνελήφθη με άλλα δώδεκα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που εισήγαγε λαθραία ποτά – μπόμπες από τη Βουλγαρία στη χώρα, εκμεταλλευόμενη τη διαφορά στον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Μία από τις αποθήκες της εγκληματικής οργάνωσης βρισκόταν στο Στεφανοβίκειο.

Ακόμη, φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο που έκρυβε 900 -1.000 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων ειδών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί δασμοί ύψους περίπου 11.000 ευρώ σε επιχείρησή του, σε ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο 35χρονος φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο, που λειτουργούσε και την αποθήκη στο Αρμένιο.

Είχε παράνομο εμφιαλωτήριο κρασιού

Οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε κύκλωμα λαθρεμπορίας, που λειτουργούσε παράνομο εμφιαλωτήριο κρασιού, με άδεια «κάβας», το οποίο έφερνε καθαρή αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) από άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. και στη συνέχεια έφτιαχνε παραποιημένα και νοθευμένα ποτά, με σκοπό να τα διαθέσει στην ελληνική αγορά.

Επίσης, τα αποστάγματα που βρέθηκαν πιθανόν προέρχονται από τη σύνθεση αιθυλικής αλκοόλης και αρωματικών ουσιών για να παραπέμπουν στη γεύση του τσίπουρου.

Σε κάθε περίπτωση, τα προϊόντα δεν είχαν ελεγχθεί από καμιά υπηρεσία για να εξακριβωθεί τυχόν επίπτωσή τους στην δημόσια υγεία.

Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κατάσχονται τα προϊόντα, μηχανήματα και μέσα μεταφοράς, ενώ παράλληλα έχουν γίνει συλλήψεις και αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου