ΤΟΠΙΚΑ

Τη διαγραφή των οφειλών από τέλη ταξινόμησης ζητεί ο Αλ. Μεϊκόπουλος

τη-διαγραφή-των-οφειλών-από-τέλη-ταξιν-313615

Σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος απέστειλε επιστολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικά με το ζήτημα των τελών ταξινόμησης που καλούνται να πληρώσουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του Νομού Μαγνησίας για την περίοδο 1999 – 2001.

Οπως επισημαίνει ο κ. Μεϊκόπουλος, ο αριθμός των ιδιοκτητών μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τις 3.000, ενώ ολοένα και περισσότεροι λαμβάνουν καθημερινά ειδοποιητήρια για οφειλές προς τις Εφορίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας για την πρώτη άδεια κυκλοφορίας οχημάτων που αγοράστηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία την περίοδο 1999 – 2001.

Ο βουλευτής επίσης αναφέρει ότι οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών κυκλοφορούν νόμιμα τα αυτοκίνητά τους εδώ και 20 χρόνια, ενώ είχαν πληρώσει τα τελη προκειμένου να λάβουν την άδεια κυκλοφορίας και δεν είναι δυνατόν να τους ζητείται τώρα να ανατρέξουν σε φορολογικά στοιχεία 20ετίας προκειμένου να αποδείξουν την πληρωμή των σχετικών τελών και ζητεί από την ΑΑΔΕ να εξετάσει άμεσα σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών τη διαγραφή των οφειλών, «που έχουν προκαλέσει τη δικαιολογημένη σύγχυση πολλών ιδιοκτητών οχημάτων στον Νομό Μαγνησίας», όπως καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου