ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων

συνάντηση-κ-παπανάτσιου-με-τον-σύλλογ-313628

Συνάντηση πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Kατερίνα Παπανάτσιου με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων Ο.Τ.Α. Μαγνησίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του άρθρου 179 του αναπτυξιακού νόμου και άλλα θέματα που τους αφορούν.

Μετά το πέρας της συζήτησης η κ. Παπανάτσιου μεταξύ άλλων δήλωσε πως το άρθρο 179 που συμπεριλαμβάνεται στον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα «ανοίγει τον δρόμο για αναθέσεις σε ιδιώτες των ανταποδοτικών υπηρεσιών αποκομιδής των σκουπιδιών, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, καθώς καταργεί την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου, που απαιτείται από την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για μια τέτοια απόφαση και την υποχρέωση αιτιολόγησης της αδυναμίας παροχής των υπηρεσιών αυτών με ίδια μέσα από τον Δήμο», όπως είπε.

Αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τάχθηκε υπέρ του αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, τονίζοντας πως «η ιδιωτικοποίηση των βασικών ανταποδοτικών λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης θα υποβαθμίσει τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, θα αυξήσει το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες ενώ παράλληλα θα αποτελέσει λαμπρό πεδίο συναλλαγής και διαφθοράς». Τέλος ανέφερε πως οι Δήμοι της Μαγνησίας θα πρέπει «με τις αποφάσεις τους να διαφυλάξουν τον δημόσιο χαρακτήρα των ανταποδοτικών λειτουργιών τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου