ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία

γιορτάζει-η-πολεμική-αεροπορία-313727

Λαμπρός ο εορτασμός του προστάτη Αρχαγγέλου Μιχαήλ – Πανηγυρίζουν ναοί στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με τη δέουσα επισημότητα τιμά η Πολεμική Αεροπορία τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ και διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, που αναμένεται να προσελκύσουν πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ, από αύριο Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης:

Μεθαύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 11.00 το πρωί αρχίζει ο επίσημος εορτασμός με δοξολογία.

Η Πτέρυγα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 12.00 έως τις 17.00.

Αύριο Πέμπτη 7, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 09.00 -17.00, θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F – 16 και Mirage 2000.

Πανηγυρίζει η μονή Ταξιαρχών Πηλίου

Τη Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων εορτάζει η Εκκλησία μεθαύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος είναι η ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας, όπου αύριο παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου.

Για τον πανηγυρικό εσπερινό θα δρομολογηθεί λεωφορείο, που θα ξεκινήσει από τον Βόλο στις 4.30 μ.μ. με αφετηρία την Περιφερειακή Ενότητα και στάσεις Δικαστήρια, Νοσοκομείο, ΕΨΑ Αγριάς.

Το ίδιο απόγευμα στη μονή, λόγω του περιορισμένου χώρου στάθμευσης, θα διατεθεί από την αδελφότητα πουλμανάκι, που θα μεταφέρει δωρεάν τους προσκυνητές στο μοναστήρι από τη θέση στάθμευσης, που θα ορίζει η Τροχαία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου. Στις 5:00 μ.μ. θα ψαλεί ο εσπερινός της αποδόσεως της εορτής των Αρχαγγέλων, του Αγίου Νεκταρίου και το κτητορικό μνημόσυνο.

Πανηγυρίζουν ναοί

Τη Σύναξη των Αγγελικών Δυνάμεων πανηγυρίζουν επίσης ο ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών παλαιού κοιμητηρίου Βόλου, ο ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών, ο ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου, ο ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας.

Στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών παλαιού κοιμητηρίου Βόλου αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Κωνσταντίνου Φλάκη και ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του π. Ιωάννου Ντίνου.

Στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Συμεών Γεωργιάδου και μεθαύριο πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Καρδατζή.

Στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου αύριο θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Μαξίμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου και ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκος.

Στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας αύριο θα τελεστεί στις 6.30 μ.μ. ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και ανήμερα πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στις ιερές ακολουθίες θα προεξάρχει ο γέροντας της ιεράς μονής Παναγίας Λαμπηδόνας Λαμπινούς Πηλίου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παυλίδης, ενώ θα ψάλλει χορός μοναζουσών της ιεράς μονής Παναγίας Λαμπηδόνας.

Στη Σκόπελο

Από την εκκλησιαστική επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου ανακοινώνεται ότι αναβάλλονται ο πανηγυρικός Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών που τελείται κάθε χρόνο στις 7 Νοεμβρίου στον ιερό κοιμητηριακό ναό Αγίων Ταξιαρχών Σκοπέλου, καθώς και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 8 Νοεμβρίου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των ιερέων του νησιού. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα τελεστεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στο ξωκλήσι των Αγίων Ταξιαρχών στο δημοτικό κοιμητήριο Σκοπέλου και την επόμενη ημέρα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 8.00 π.μ .θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουργούντος των ιερών π. Χρήστου Λιθαδιώτη και π. Ευάγγελου Κεχριώτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου