ΤΟΠΙΚΑ

Κριτική στην κυβέρνηση για τις φοροελαφρύνσεις

κριτική-στην-κυβέρνηση-για-τις-φοροελ-313977

«Δεν πρόκειται να τις υλοποιήσει» υποστηρίζει η ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ προεκλογικά ξεγέλασε τον λαό τάζοντας φοροελαφρύνσεις που δεν πρόκειται να υλοποιήσει», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμηση που βασίζεται σύμφωνα με τη ΝΕ, από τα όσα περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που ανακοινώθηκε.

«Ενώ κατηγορούσαν του ΣΥΡΙΖΑ για 29 «άδικους» φόρους, στο κείμενο του προσχεδίου του προϋπολογισμού δεν υπάρχει αναφορά στην κατάργηση κανενός από αυτούς», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και ακολούθως αναφέρονται τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Σεπτέμβριο του 2018 (ΔΕΘ) δεσμεύτηκε σε συγκεκριμένες μειώσεις φόρων, τις οποίες και υλοποίησε μέχρι τον Μάιο του 2019, όταν και δεσμεύτηκε σε δεύτερο πακέτο φοροελαφρύνσεων.

Με άλλα λόγια, μέσα σε 8 μήνες, κατάφερε και να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη φορολογία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και να σχεδιάσει και δεσμευτεί για το 2020. Με αυτό το θετικό προηγούμενο και με βάση το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τη σύσταση του ειδικού λογαριασμού («μαξιλάρι»), ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για τις μεγαλύτερες μειώσεις φόρων από το 2010».

Τέλος το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας παραθέτει πίνακες με τα οφέλη, όπως λέει, που θα είχαν οι πολίτες από την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με αυτή που εφαρμόζει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου