Να κινηθούν οι διαδικασίες για αποζημιώσεις στο Πήλιο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-05, 11:15:12
Να κινηθούν οι διαδικασίες για αποζημιώσεις στο Πήλιο

Ζητεί η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου

Τις πληγείσες από τη πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές του Βορειανατολικού Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου επισκέφτηκε την περασμένη Κυριακή η βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου συνοδευόμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Α. Κατσιφό, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πουρίου, Γ. Δελεντζέ και τον πρώην πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πουρίου Δ. Μαρίνο Χιώτη.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση από το πολιτικό της γραφείο, κατά την επίσκεψή της η κ. Παπανάτσιου διαπίστωσε ότι η κακοκαιρία που έπληξε το ΒΑ τμήμα του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου έχει προκαλέσει ζημιές στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο αλλά και σε πολλά αγροτεμάχια με καλλιέργειες ελιάς και μήλου.

Υπογραμμίζεται ακόμη, πως οι συνέπειες των καταστροφών είναι σημαντικές καθώς δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε πολλούς οικισμούς της περιοχής, των αγροτών στις καλλιέργειές τους για την ολοκλήρωση της συλλογής και μεταφοράς των φιρικιών, τη συλλογή της ελιάς που τώρα ξεκινά στην περιοχή, τη μεταφορά των καυσόξυλων και πολλές άλλες εργασίες, ενώ υπάρχουν και αγροτεμάχια που έχουν υποστεί σημαντική διάβρωση με συνέπεια την απώλεια φυτικού κεφαλαίου, με την κ. Παπανάτσιου σε επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Ζαγοράς - Μουρεσίου Π. Κουτσάφτη να του ζητεί να κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να επισκεφτούν άμεσα τη περιοχή όλοι οι αρμόδιοι φορείς που εμπλέκονται στην επιδιόρθωση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=