ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος

με-επιτυχία-το-1ο-αναπτυξιακό-συνέδριο-314736

Σημαντικά για την ανάπτυξη της Κεντρικής Ελλάδας τα συμπεράσματα του Συνεδρίου

Η περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος είναι πλούσια, η οποία με την ανάλογη αξιοποίηση μπορεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθ’ ότι στον γεωγραφικό της χώρο γίνονται παραγωγικές δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρουν υπεραξία και ανάπτυξη στη χώρα μας.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο Valis με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ).

Συγκεκριμένα το Αναπτυξιακό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της Κεντρικής Ελλάδος, ΟΕΒΕ Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας, στον φιλόξενο χώρο του Valis Resort στην Αγριά Βόλου, στα συμπεράσματά του επισήμανε ότι οι πυλώνες στους οποίους στηρίζεται η οικονομία της Κεντρικής Ελλάδας είναι τρεις, η αγροτική παραγωγή, η βιοτεχνία – βιομηχανία και ο τουρισμός.

Αναφορικά με τον πρώτο πυλώνα της αγροτικής παραγωγής τέθηκαν τα εξής θέματα: Συνεταιριστικές πρωτοβουλίες, τυποποίηση, πιστοποίηση, ανταγωνιστικότητα, μονοκαλλιέργεια, εγκατάλειψη της υπαίθρου, συνδυασμός υψηλής ποιότητας, μεγάλης ποικιλίας και άριστης τιμής τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα.

Στο δεύτερο πυλώνα της βιοτεχνίας – βιομηχανίας οι τοποθετήσεις κινήθηκαν στα εξής σημεία: καινοτόμα προϊόντα, συνεργασία και συστέγαση ομοειδών επιχειρήσεων, εκπαίδευση επαγγελματιών και προσωπικού, πιστοποίηση επαγγελμάτων, προσωπικό εξειδικευμένο προσαρμοσμένο στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, συνεργασία τεχνικών σχολών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με φορείς, ανασύσταση και αξιοποίηση βιομηχανικών περιοχών, συγκοινωνίες.

Οσον αφορά στον τρίτο πυλώνα του τουρισμού είναι αξιοποίηση ιστορικών μνημείων, λιμάνια, αεροδρόμιο, κρουαζιέρα, συνεδριακά κέντρα, αξιοποίηση πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας, αξιοποίηση ιαματικών πηγών, θεματικός τουρισμός υγείας και ευεξίας, συνεργασία περιοχών για τουριστικές διαδρομές και ανάδειξη γενικώς όλων των τουριστικών περιοχών της Κεντρικής Ελλάδος.

Κοινή συνισταμένη όλων των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος είναι η ενιαία ψηφιακή δικτύωση. Η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για προβολή των επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας. Οι λέξεις κλειδιά και το απόφθεγμα του Συνεδρίου συνοψίζεται στο τρίπτυχο δικτύωση – εξωστρέφεια – συνεργασίες.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μεταξύ άλλων σε αυτό παρευρέθηκαν εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού πατέρας Καλλίνικος, οι βουλευτές Μαγνησίας Μπουκώρος Χρήστος, Μακρή Ζέττα, Λιούπης Αθανάσιος, Μαραβέγιας Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Καββαθάς Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Αγγελάκης Ευάγγελος, ο γεν. γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Νικολόπουλος Αθανάσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μόρας Αθανάσιος, εκπρόσωποι των ΟΤΑ και άλλων φορέων του Νομού.

Στόχοι του Συνεδρίου ήταν η γνωριμία των ΔΣ των ΟΕΒΕ, η ανταλλαγή απόψεων με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής συνείδησης και ανάπτυξης, η ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και αξιοποίηση αυτών, η παρουσίαση προβλημάτων και προτεινόμενες λύσεις και η συνεργασία των επιχειρήσεων μέσω των ΟΕΒΕ.

Μέσα από μία εποικοδομητική συζήτηση δύο ημερών αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα τοπικών οικονομιών, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα περιοχών, οι προοπτικές ανάπτυξης, οι συνεργασίες επιχειρήσεων μέσω ΟΕΒΕ.

Στο τέλος των εργασιών αποφασίσθηκε ότι το επόμενο Συνέδριο θα φιλοξενηθεί από την ΟΕΒΕ Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου