ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργική

δημιουργική-314916

Δημιουργική

Παραμένει στα κοινά δημιουργική και δραστήρια η τέως αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αθηνά Ντάκη, συμμετέχοντας ενεργά στον πολιτισμό, αλλά και το ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών της Γλώσσας. Μπορεί ο κύκλος της προηγούμενης αυτοδιοικητικής θητείας να ολοκληρώθηκε, αλλά το συγκεκριμένο κεφάλαιο παραμένει πάντα ανοιχτό, όπως υπογραμμίζει η ίδια με νόημα, γεμάτη με διάθεση προσφοράς όπως έκανε και από τα δημοτικά έδρανα ανελλιπώς μέχρι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Γ.Υ.

Παπαγαλία

Δικαίωμα και υποχρέωση της νέας γενιάς είναι να αγωνίζεται για το δικό της αύριο, όπως το ονειρεύεται. Αρκεί να γνωρίζει για τι μάχεται. Η προσπάθεια ορισμένων μαθητών να μάθουν παπαγαλία το κείμενο, που τους διανεμήθηκε, όταν κλήθηκαν να κάνουν δηλώσεις σε δημοσιογράφους, που κάλυψαν το χθεσινό συλλαλητήριο, απέχει πολύ από την εικόνα της συνειδητοποιημένης νεολαίας. Εκείνοι, που μοιράζουν τις ανακοινώσεις, πρέπει να πείθουν με επιχειρήματα, αντί να προσπαθούν απλώς να… «στρατολογούν».

Ε.Χ.

Απροθυμία

Δεν δείχνουν και μεγάλη προθυμία οι αιρετοί ΟΤΑ της Μαγνησίας, που στηρίχθηκαν άμεσα ή έμμεσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής να στηρίξουν για την ΠΕΔ Θεσσαλίας τον «εκλεκτό» των δύο κομμάτων δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα. Παρ’ ότι δεν έχουν πρόβλημα με το πρόσωπο, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το αν θα πρέπει ή όχι να πάνε «κόντρα» στον Θαν. Νασιακόπουλο, που θεωρείται φαβορί για την προεδρία. Στις μικρές κοινωνίες οι διαπροσωπικές σχέσεις ξεπερνούν κομματικές διαχωριστικές γραμμές.

Β.Κ.

Πορείες

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς για τις πορείες, οριοθετώντας τον χώρο, προκειμένου οι διαδηλωτές να διαμαρτύρονται χωρίς να προκαλούν προβλήματα και ταλαιπωρία στους υπόλοιπους πολίτες και γενικότερα τις κοινωνικές τάξεις, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας. Προφανώς η κυβερνητική πρωτοβουλία βρίσκει σύμφωνη την πλειονότητα των πολιτών, που δεν έχει καμιά διάθεση να ταλαιπωρείται, όταν κοινωνικές τάξεις, συνδικάτα και συλλογικότητες αποφασίζουν να διαμαρτυρηθούν ή να διεκδικήσουν. Σύμφωνους, λογικά, πρέπει να βρίσκει διοργανωτές και συμμετέχοντες σε πορείες, καθώς οι διαμαρτυρίες και οι διεκδικήσεις απευθύνονται πάντα στα κέντρα λήψης αποφάσεων και όχι στους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται.

Β.ΚΑΡ.

Διευκολύνσεις

Τη βούληση της κυβέρνησης να διευκολύνει τους ξένους επενδυτές, προσελκύοντας κεφάλαια από οικονομίες ισχυρές, δημιουργώντας πλούτο, ευημερία και τελικά ανάπτυξη στη χώρα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά τη σημαντική επίσκεψή του στην Κίνα, συνοδευόμενος από πολυπληθές κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών. Τα αποτελέσματα της επίσκεψης στέφονται με απόλυτη επιτυχία, καθώς η Ελλάδα αποκτά πλέον κύρος και αξιοπιστία και καθίσταται σοβαρός και υπολογίσιμος συμπαίκτης. Τα πράγματα είναι απλά και εύκολα για μια κυβέρνηση αποφασισμένη να φέρει επενδύσεις στη χώρα και να τη βγάλει στο ξέφωτο. Το ίδιο απλά και εύκολα, όπως με μία αντίστοιχη, που είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να τις προσελκύσει…

Β.ΚΑΡ.

Χαμένες διδακτικές ώρες

Πραγματικός αχταρμάς αιτημάτων και διεκδικήσεων έβγαλε χθες το πρωί στους δρόμους εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Βόλου. Παιδιά, τα οποία δεν ήξεραν καν γιατί έχασαν τη χθεσινή διδακτική ημέρα, συμμετείχαν στην πορεία, που έγινε στο κέντρο της πόλης, πίσω από άλλους συμμαθητές τους και φοιτητές, που κρατούσαν ντουντούκες και έδιναν παλμό στην κινητοποίηση φωνάζοντας συνθήματα με ασαφές περιεχόμενο. Σε συνολικά επτά Γυμνάσια και Λύκεια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας δεν έγινε χθες μάθημα, με το πρόβλημα των καταλήψεων να παραμένει και να στερεί από τη μαθητική κοινότητα πολύτιμες ώρες διδασκαλίας. Βέβαια, όλοι σχεδόν οι μαθητές, που χάνουν μαθήματα τις τελευταίες εβδομάδες, θα αναπληρώσουν τις χαμένες διδακτικές ώρες στο φροντιστήριο. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται, ωστόσο, ούτε οι ίδιοι, ούτε όσοι τους υποκινούν είναι ότι με ανάλογες πρακτικές η δημόσια παιδεία βαδίζει ολοταχώς προς την πλήρη απαξίωση.

Γ.Λ.

Μέριμνα

Στην Ψυχιατρική Κλινική για παρακολούθηση θεραπευτικής αγωγής εισήχθη το περασμένο Σάββατο ο 50χρονος ποδηλάτης με το καδρόνι, που επιτέθηκε σε γυναίκα την Παρασκευή το απόγευμα. Ο 50χρονος ημεδαπός κρίθηκε ότι χρήζει ψυχιατρικού εγκλεισμού, σε αντίθεση με τον 36χρονο γνωστό ως Κάμελ, που αφέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερος. Παρά το γεγονός ότι ο 50χρονος εισήχθη στην Ψυχιατρική Κλινική Σάββατο απόγευμα, οι ενέργειες κινήθηκαν τάχιστα, καθώς ήδη από την Κυριακή ήταν γνωστό ότι θα παρακολουθούσε αγωγή. Κακώς ορισμένοι φοβήθηκαν ότι οι δύο άνδρες θα έπιαναν φιλία.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου