ΤΟΠΙΚΑ

Αμεση επιστροφή ακινήτων ζητεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

αμεση-επιστροφή-ακινήτων-ζητεί-ο-δήμο-315424

Αμεση επιστροφή έξι ακινήτων του ζητεί από την ανώνυμη εταιρεία Παραγωγική και Εμπορική Μηλέων ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για κτίρια που ρημάζουν αναξιοποίητα την ίδια ώρα που ο Δήμος χρειάζεται χώρους για να καλύψει ζωτικές του ανάγκες.

Με αποφάσεις του πρώην δημοτικού συμβουλίου Μηλεών και αργότερα του Δήμου Νοτίου Πηλίου εκχωρήθηκε η εκμετάλλευση της λειτουργίας των δημοτικών ξενώνων «Φιλιππίδη» στις Μηλιές και «Αλατινού» στις Πινακάτες στην πρώην δημοτική επιχείρηση Μηλεών και σημερινή ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ Παραγωγική και Εμπορική Μηλεών.

Η εκχώρηση είχε γίνει με σκοπό να υπάρξει οικονομικό όφελος για τον Δήμο και κατ’ επέκταση για τους δημότες με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις οποίες θα είχαν τη δυνατότητα να απασχοληθούν. Επίσης οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσαν να αναλάβουν τη φιλοξενία ατόμων που θα επισκέπτονταν τον Δήμο είτε στο πλαίσιο συνεδρίων, είτε στο πλαίσιο προγραμμάτων αδελφοποίησης με άλλους Δήμους της Ευρώπης.

«Ωστόσο τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη εταιρεία δεν παράγει τίποτα, δεν ασκεί καμία δραστηριότητα και έχει καταστεί αδρανής. Για τον λόγο αυτό απαιτείται ο Δήμος να προβεί στην άρση των εκχωρήσεων προκειμένου να αξιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό για ζωτικής σημασίας ανάγκες, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης», σημείωσε ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός.

Για τους ίδιους λόγους θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό να επιστραφούν τέσσερα ακόμη κτίρια, το κτίριο που βρίσκεται εντός αγροτεμαχίου συνολικής έκταση 20.820,04τ.μ. στη θέση Γλυφούρες Μηλεών, όπου μάλιστα θα μεταστεγαστεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Καλών Νερών, δύο ταβέρνες η μία στον οικισμό Μηλεών και η άλλη στη Βυζίτσα και ένα κιόσκι στον οικισμό της Βυζίτσας.

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιστροφής στον δήμο των έξι ακινήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου