ΤΟΠΙΚΑ

Δικό του έμβλημα ζητεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

δικό-του-έμβλημα-ζητεί-ο-δήμος-νοτίου-π-315485

Αίτημα στο Συμβούλιο Τοπωνυμιών για την εικόνα του Κενταύρου Χείρωνα, που δέχεται ως μαθητή του τον Αχιλλέα

Αίτημα στο Συμβούλιο Τοπωνυμιών για την απόκτηση δικού εμβλήματος (ιδιαίτερο δηλωτικό σήμα) θα υποβάλει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του «Καλλικράτη», «οι δήμοι μπορούν να κάνουν χρήση ιδιαίτερου δηλωτικού σήματος, το οποίο καθορίζεται με απόφαση δημοτικού συμβουλίου ύστερα από σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου τοπωνυμιών, αφού συνεκτιμηθούν στοιχεία, που σχετίζονται με την ιστορία, τη μυθολογία και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προτείνει να καθιερωθεί ως λογότυπό του η εικόνα στην οποία ο Κένταυρος Χείρων φαίνεται να δέχεται τον Αχιλλέα ως μαθητή του ή να παίρνει τον Αχιλλέα σαν παιδί από τα χέρια του Πηλέα του πατέρα του. Η εικόνα είναι εμπνευσμένη από κεραμικό του 490 π.Χ. που εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, στο Τμήμα Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων.

Την πρόταση κατέθεσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, ο οποίος τόνισε ότι ο Χείρων είναι ο δάσκαλος των μυθικών χρόνων με καταγωγή τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Το έμβλημα περιλαμβάνει και ελιά, επίσης σήμα κατατεθέν της περιοχής. «Λόγω του σημαντικού ρόλου που έπαιξε η ελιά ανά τους αιώνες στην καθημερινότητα, τα κλαδιά, ο καρπός αλλά και το ελαιόλαδο έχουν συμβολικό χαρακτήρα και κατέχουν τιμητική θέση σε διάφορες δραστηριότητες της ζωής των κατοίκων της περιοχής μας», παρουσίασε την πρότασή του ο κ. Μιτζικός.

Η πρόταση για το έμβλημα του Δήμου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου