ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικό deal του Γ.Γ. Τουρισμού Κων. Λούλη στη Σαγκάη

σημαντικό-deal-του-γ-γ-τουρισμού-κων-λούλη-315600

Η πρώτη συμφωνία, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, «κλείδωσε» στη συνάντηση του γ.γ. Τουρισμού Κων. Λούλη με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας Juneyao Air

Πολύ δυναμικό βήμα, που αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό και όχι μόνο στη χώρα, σηματοδοτεί η συμφωνία, που «κλείδωσε» χθες για την απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάη και φέρει την υπογραφή του Βολιώτη γενικού γραμματέα Τουρισμού Κώστα Λούλη.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής αντιπροσωπείας επί κινεζικού εδάφους, η οποία από την πρώτη κιόλας ημέρα γράφει σελίδες επιτυχίες.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Σαγκάη αναμένεται να αποκτήσει η Αθήνα. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τον Ιούλιο του 2020 μετά το έντονο σχετικό ενδιαφέρον της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air.

Η συμφωνία έκλεισε χθες στη Σαγκάη, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της εταιρείας Zeal Hong Laing με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνο Λούλη και τον γενικό πρόξενο Βασίλη Κονιάκο.

«Στόχος μας είναι σε πρώτο στάδιο να προσελκύσουμε το 1%, δηλαδή 1.200.000 Κινέζους τουρίστες. Οι απευθείας πτήσεις θα είναι καθοριστικές για τον σκοπό αυτό», ήταν η πρώτη δήλωση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ του Κών. Λούλη.

Σημειώνεται ότι Juneyao Air έχει έρθει σε επαφή με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει με πολύ μεγάλη επιτυχία αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα.

Η χθεσινή συμφωνία θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας κυρίως στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η συνάντηση των δυο πλευρών έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα.

Ο γ.γ. Τουρισμού Κώστας Λούλης είναι ένα από τα ελάχιστα κυβερνητικά στελέχη που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στο ταξίδι, το οποίο εκτός από την παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπείας στη μεγάλη Διεθνή Εκθεση China International Import Expo 2019, περιλαμβάνει επίσης επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και Κινέζους επιχειρηματίες και επενδυτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου