ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων

σεμινάριο-εκπαίδευσης-δασκάλων-315635

Πρόγραμμα πρόληψης εξαρτητικών συμπεριφορών από την «Πρόταση Ζωής»

Σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της «Πρότασης Ζωής» με επίκεντρο την πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-ΟΚΑΝΑ, με Πρόεδρο τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής εφαρμογής πρωτοποριακών στοχευμένων παρεμβάσεων που εφαρμόζει το Κέντρο, σε συνεργασία με το γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο διήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων για το σχολικό έτος 2019-2020, στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες», κατά το οποίο εκπαιδεύτηκαν 20 εκπαιδευτικοί.

Το υλικό «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες» έχει ως στόχο την αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς αλλά και γενικότερα την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών. Μέσα από την πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος, σε πλαίσιο ασφαλές και ελεγχόμενο οι μαθητές μαθαίνουν δεξιότητες για να αντιμετωπίζουν και να ξεπερνούν καταστάσεις, που ενδεχομένως τους δυσκολεύουν και τους δυσαρεστούν και να αναπτύσσουν αντιστάσεις σε πιέσεις των συνομηλίκων και του γενικότερου περιβάλλοντός τους, οι οποίες είναι για αυτούς επιζήμιες.

«Το σχολείο θεωρείται βασικό πεδίο δράσης της πρόληψης διότι εκεί είναι συγκεντρωμένη η πλειοψηφία των παιδιών και οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν συστηματικά και οργανωμένα» υπογραμμίζεται από τους διοργανωτές της παραπάνω δράσης.

Συντονίστριες του προγράμματος είναι οι Γεωργία Πετροπούλου κοινωνιολόγος και Δήμητρα Σωτηροπούλου κοινωνική λειτουργός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου