ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία «Δεν πληρώνουμε» και στο Βόλο για το έκτακτο χαράτσι

πρωτοβουλία-δεν-πληρώνουμε-και-στο-422616

Οργανώνονται οι πολίτες και στο Βόλο για να «απαντήσουν» στην έκτακτη εισφορά των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ με ανυπακοή στην πληρωμή.

«Δεν έχουμε – δεν πληρώνουμε» το βασικό σύνθημα της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η ονομαζόμενη «Ομάδα Εργαζομένων – Ομάδα Ανέργων» του Βόλου, που το ερχόμενο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί ενημερωτική συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα στο κτήριο Παπαστράτου.

Η Ομάδα Εργαζομένων και Ανέργων καλεί κάθε σωματείο και συλλογικότητα, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «Δεν πληρώνω», κάθε πληττόμενο και προοδευτικό πολίτη του Βόλου σε συνάντηση συντονισμού ενάντια στα νέα χαράτσια.

Η πρωτοβουλία έχει στόχο μαζικά και συλλογικά να συγκροτηθούν αντιστάσεις ανυπακοής στα νέα χαράτσια. Να προχωρήσουν οι πολίτες σε άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια που έχουν επιβληθεί μέσω του νέου φόρου για τα ακίνητα.

«Η άδικη και βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της τρόικας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο δεν έχει τελειωμό. Οδηγεί το λαό σε πλήρη φτωχοποίηση και τη χώρα στην καταστροφή. Μετά τη μείωση των μισθών, την περικοπή των επιδομάτων, την αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα πλατιάς κατανάλωσης, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τα μέτρα – βόμβες συνεχίζονται.

Από τη μία απαιτούν και εκβιάζουν το λαό να πληρώσει το νέο κεφαλικό φόρο «αλληλεγγύης» και το χαράτσι ακίνητης περιουσίας και από την άλλη μειώνουν συνεχώς τη φορολογία στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους μεγαλοεργολάβους και ξεπουλάνε ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο πλούτο. Αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ σε πλήρη συνεργασία με Ν.Δ. και ΛΑΟΣ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα της πρωτοβουλίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου