ΤΟΠΙΚΑ

Με… δόσεις οι εγγραφές

με-δόσεις-οι-εγγραφές-422704

Eγγραφές με… δόσεις για τα προνήπια και νήπια του ενιαίου Δήμου Βόλου, με την αγωνία για εκατοντάδες γονείς να φτάνει στο αποκορύφωμά της, καθώς είκοσι μέρες μετά την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου οι Παιδικοί Σταθμοί του ενιαίου Δήμου Βόλου λειτουργούν μόνον με τα παιδιά που φοιτούσαν και τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι γονείς όμως έκαναν φέτος για πρώτη φορά αίτηση εγγραφής του παιδιού τους σε Παιδικό Σταθμό του ενιαίου Δήμου μένουν προς το παρόν εκτός νυμφώνος, καθώς το υπουργείο δεν ενέκρινε όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια τους συμβασιούχους 11μηνης διάρκειας.

Έτσι χθες το πρωί εκατοντάδες γονείς μπήκαν στην επώδυνη διαδικασία να παρακολουθήσουν στα κεντρικά γραφεία του πρώην Οργανισμού του Κέντρου Παιδιού του Δήμου Βόλου (Σολωμού – Κουντουριώτου) τη δημόσια κλήρωση για την εγγραφή πενήντα παιδιών από τα 600 και πλέον που ήταν εγγεγραμμένα στη λίστα αναμονής.

Ειδικότερα στη χθεσινή κλήρωση μπήκαν νήπια και προνήπια από τις παρακάτω τρεις κατηγορίες γονέων:

– Η Γενική Κατηγορία, όπου οι γονείς είναι δημότες Βόλου και εργαζόμενοι και οι δύο γονείς.

– Παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών

– Παιδιά πολύτεκνων οικογενειών

Από τις δύο τελευταίες κατηγορίες κληρώθηκε το 10% από τα 50 συνολικά… τυχερά παιδιά που κληρώθηκαν και που τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν τη φοίτησή τους στους παρακάτω παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου : Στον Αίολο, στη Νεφέλη, τον Ιάσωνα, τον Ορφέα, την Αγριά και το Βρεφονηπιακό Τμήμα του Αρίωνα.

Επίσης στον ίδιο χώρο έγινε χθες ακόμη μία κλήρωση για κάποια τμήματα που θα ανοίξουν στον Παιδικό Σταθμό Αρίωνα που βρίσκεται στην οδό Γ. Δήμου. Ειδικότερα κληρώθηκαν είκοσι παιδιά για τον Αρίωνα και δεκαπέντε για τον Παιδικό Σταθμό Ιάσωνα. Τα παραπάνω τμήματα θα λειτουργήσουν όταν αναλάβει εργασία το νέο προσωπικό, είκοσι συνολικά άτομα (βρεφοκόμοι και καθαρίστριες) που ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών για τους Παιδικούς Σταθμούς του ενιαίου Δήμου Βόλου και το οποίο αναμένεται να αναλάβει στις αρχές Οκτωβρίου. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, έχει βγει και πίνακας επιλαχόντων ανά Σταθμό, προκειμένου να αναπληρώνονται άμεσα όσα πιθανά κενά προκύψουν για οποιοδήποτε λόγο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Με τους νέους εκπαιδευτικούς που θα προσληφθούν μέσα στον επόμενο μήνα θα συμπληρωθούν κενά που υπάρχουν και στους Παιδικούς Σταθμούς της Νέας Ιωνίας και της Νέας Αγχιάλου. Εκτιμάται ότι αυτές οι θέσεις για τις δύο παραπάνω Δημοτικές Ενότητες θα είναι περίπου 40.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου