ΤΟΠΙΚΑ

Προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων στον Βόλο αύριο Κυριακή

προαιρετική-λειτουργία-των-καταστημ-317413

Με υψηλές προσδοκίες από την πλευρά των εμπόρων για τόνωση της κίνησης άνοιξε χθες η αυλαία των δεκαήμερων εκπτώσεων, με διάρκεια έως τις 10 Νοεμβρίου, στην τοπική αγορά, με τις καιρικές συνθήκες να λειτουργούν, ωστόσο, αποτρεπτικά για τους καταναλωτές.

Παρ’ όλα αυτά, το ενδιαφέρον για συμφέρουσες αγορές διατηρείται και όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος, όσοι κατέβηκαν στην αγορά, αψηφώντας τη βροχή, πραγματοποίησαν αγορές διαφόρων ειδών.

Προαιρετική είναι, στο μεταξύ, η λειτουργία των καταστημάτων αύριο Κυριακή 3 Νοεμβρίου με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο 11 το πρωί με 5 το απόγευμα.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αναμένεται να λειτουργήσουν σαν τονωτική ένεση για την τοπική αγορά, μετά την υποτονική εικόνα του περασμένου διμήνου και των προηγούμενων ημερών, που ήταν σαφώς κατώτερη των προσδοκιών των επαγγελματιών.

Στο μεταξύ, η εκπτωτική περίοδος αναμένεται να εξελιχθεί σύμφωνα με τα αναμενόμενα και με δεδομένο το γεγονός ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων που κυμαίνονται κατά μέσο όρο μεταξύ 20% και 30%, θα ενισχύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για αγορές, ενώ θα τονώσουν, παράλληλα, τους τζίρους των επιχειρήσεων.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάει καλά το δεκαήμερο μετά από μια δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε» είπε ο πρόεδρος των εμπόρων, αποδίδοντας την υποτονική εικόνα του περασμένου διμήνου στις υποχρεώσεις που καλούνται να καλύψουν τα νοικοκυριά και αποτελούν προτεραιότητα. «Οι ρυθμίσεις των οφειλών και των λοιπών υποχρεώσεων αφαιρούν χρήματα από την αγορά» δήλωσε ο κ. Οντόπουλος, ενώ εξέφρασε τη σκέψη και την ελπίδα ότι θα ομαλοποιηθεί σταδιακά η κατάσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου