ΤΟΠΙΚΑ

Στέγη απόκτησαν 1.000 οικονομολόγοι στη Μαγνησία

στέγη-απόκτησαν-1-000-οικονομολόγοι-στη-μ-317587

Τελέστηκαν χθες τα εγκαίνια, παρουσία του προέδρου του ΟΕΕ Κωνσταντίνου Κόλλια

Δική τους στέγη απόκτησαν οι οικονομολόγοι της Μαγνησίας. Το 7ο Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) εγκαινίασε χθες το μεσημέρι τη λειτουργία των γραφείων του σε χώρο στον δεύτερο όροφο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Ετσι εκατοντάδες λογιστές φοροτεχνικοί θα μπορούν να απευθύνονται εκεί για τις διάφορες υπηρεσίες και να μην επισκέπτονται τη Λάρισα όπου λειτουργεί την έδρα του το Περιφερειακό Παράρτημα.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνου Κόλλια ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η φωνή του Οικονομικού Επιμελητηρίου ισχυροποιείται μετά από πολλά χρόνια επίμονων προσπαθειών.

«Στον Βόλο και τη Μαγνησία το Περιφερειακό Τμήμα έχει πολλούς ενεργούς οικονομολόγους, λογιστές φοροτεχνικούς, καθώς τα μέλη του αριθμούν περί τα 800 -1.000», επισήμανε ο κ. Κόλλιας αναφερόμενος στη σπουδαιότητα λειτουργίας του γραφείου.

Το γραφείο θα λειτουργεί μία με δύο φορές την εβδομάδα και υπάλληλος του Οικονομικού Επιμελητήριου θα παρέχει όλες τις προβλεπόμενες υπηρεσίες στα μέλη του.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «θέλουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα μέλη, καινούργιους οικονομολόγους λογιστές, που ενδιαφέρονται να εξελιχθεί το επάγγελμα. Να ισχυροποιήσουμε τη φωνή του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε θέματα που αφορούν είτε στα επαγγελματικά δικαιώματα, είτε στον ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας».

Οι προσπάθειες για τη λειτουργία του γραφείου είχαν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Ο κ. Κόλλιας επισήμανε ότι ο κλάδος είναι μπροστά σε καινούργιες προκλήσεις, όπως ηλεκτρονικά βιβλία, διασύνδεση μητρώων.

«Καλό είναι οι επαγγελματίες του κλάδου να είναι κοντά για να μπορούν να τις ακολουθήσουν τις εξελίξεις και να μην τρέχουν πίσω από αυτές», ανέφερε, ενώ επισήμανε ότι οι προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ σημαντικές την παρούσα χρονική στιγμή για την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσσαλίας Ηλίας Κοτσιμπογεώργος τόνισε ότι στο πλαίσιο της εξωστρέφειας προσπάθειες γίνονται για να λειτουργήσουν γραφεία και στους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς πέραν της Λάρισας όπου εδρεύει το 7ο Περιφερειακό Παράρτημα, στη Καρδίτσα και Τρίκαλα.

«Η Θεσσαλία έχει 5.500 μέλη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι προϋποθέσεις εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο είναι τα μέλη να έχουν τελειώσει οικονομική ανώτατη σχολή ή να έχουν μεταπτυχιακές σπουδές σε αντίστοιχη. Τα μέλη για να είναι ενεργά πρέπει να είναι ταμειακώς τακτοποιημένα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου