ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

στον-βόλο-ο-ευάγγελος-βενιζέλος-317612

Προσκεκλημένοι του συνεδρίου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και η τέως υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου

Τον Βόλο θα επισκεφτεί ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα απευθύνει ομιλία στο διήμερο συνέδριο, που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου στα τέλη Νοεμβρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Volos Palace.

Στο ίδιο συνέδριο με θέμα «Το εργατικό δίκαιο: Μοχλός ανάπτυξης ή οπισθοδρόμησης της ελληνικής κοινωνίας» έχουν ακόμη προσκληθεί, αλλά δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και η τέως υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου. Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα, με γενικό χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρη Βερβεσό και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστο Στρατηγόπουλο.

Η γενική εισήγηση του συνεδρίου θα γίνει από τον καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη με θέμα «Οικονομική παγκοσμιοποίηση, οι νέες τεχνολογίες και η συμβολή του εργατικού δικαίου στην ανάπτυξη».

Η 1η θεματική ενότητα έχει θέμα την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (Σ.Σ.Ε.) κατά τη μεταμνημονιακή εποχή και ομιλητές θα είναι οι Γεώργιος Λεβέντης, Αριστείδης Καζάκος και Μαρία Ντότσικα.

Η 2η θεματική ενότητα έχει θέμα «Εργολαβία και προστασία εργαζομένων», με ομιλητές τους Γεώργιο Θεοδόση, Κωνσταντίνο Πηνιώτη και Θωμά Καμενόπουλο.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, δεύτερη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ., με την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου με θέμα «Οι εργασιακές σχέσεις και η κοινωνική ασφάλιση ως πεδίο της νομολογίας της κρίσης και της αναθεώρησης του Συντάγματος».

Η 1η θεματική ενότητα θα έχει θέμα «Ο βάσιμος λόγος απόλυσης [άρθρο 48 του νόμου 4611/2019]». Ομιλητές θα είναι οι Δημήτρης Ζερδελής, Κωστής Μπακόπουλος, Δημήτρης Bασιλείου και Παναγιώτης Μπουμπουχερόπουλος.

Η 2η θεματική ενότητα θα έχει θέμα «Η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών [άρθρο 56 του νόμου 4487/2017]» και ομιλητές θα είναι οι Ευστάθιος Γραμμένος, Κώστας Τσουκαλάς και Μιχάλης Καλαντζόπουλος.

Θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι επί της κεντρικής θεματικής του συνεδρίου με συμμετοχή των Γιάννη Βρούτση υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εφης Αχτσιόγλου τέως υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γεωργίου Μουλκιώτη βουλευτή ΚΙΝΑΛ Βοιωτίας, δικηγόρου, Αλέξη Μητρόπουλου επίκουρου καθηγητή, προέδρου ΕΝΥΠΕΚ, Λουκά Αποστολίδη τέως υπουργού, δικηγόρου.

Συντονιστές του συνεδρίου θα είναι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, μέλη της συντονιστικής επιτροπής και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου