ΤΟΠΙΚΑ

Πειθαρχικές ποινές για τα επεισόδια στις Φυλακές Νέων Βόλου

πειθαρχικές-ποινές-για-τα-επεισόδια-σ-319060

Συνεδρίασε προχθές το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών

Μεταγωγή σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα και περιορισμό από την εργασία και την παρακολούθηση προγραμμάτων εκπαίδευσης επέβαλε ο εισαγγελέας φυλακών προχθές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου (ΕΚΚΝ).

Στις 25 Οκτωβρίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου δύο αλλοδαποί κρατούμενοι ήρθαν στα χέρια για άγνωστη αφορμή και ο ένας τραυμάτισε τον άλλο στον κεφάλι. Ο κρατούμενος που τραυματίστηκε απαιτήθηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών για λόγους πρόληψης.

Επίσης, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου δύο κρατούμενοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο θάλαμό τους και εξύβρισαν τους υπαλλήλους των φυλακών που προσπάθησαν να τους συνετίσουν. Την ίδια μέρα σημειώθηκε και δεύτερο παρόμοιο περιστατικό από κρατούμενους δύο θαλάμων οι οποίοι τελικά επανήλθαν σε τάξη μετά από μία ώρα.

Τα επεισόδια συζητήθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο επέβαλε κατά περίπτωση από πειθαρχική μεταγωγή μέχρι στέρηση από εργασία και παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης για έξι μήνες. Να επισημανθεί πάντως ότι ο συνωστισμός στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου προκαλεί πολλά προβλήματα με τα οποία οι εργαζόμενοι στις φυλακές Βόλου έρχονται αντιμέτωποι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα επεισόδια είναι συνήθη. Ασήμαντες συνήθως αφορμές προκαλούν αιτίες για εκδήλωση επεισοδίων. Στις φυλακές Βόλου κρατούνται αλλοδαποί από πάρα πολλές φυλές ανά τον κόσμο με διαφορετικές θρησκείες και διαφορετικά δόγματα θρησκειών καθώς ο αριθμός των κρατούμενος είναι διπλάσιος από τον προβλεπόμενο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου