ΤΟΠΙΚΑ

Κύπριοι δημοσιογράφοι στη Μαγνησία

κύπριοι-δημοσιογράφοι-στη-μαγνησία-319130

Πραγματοποιούν ταξίδι γνωριμίας στην ευρύτερη περιοχή

Δημοσιογραφικό ταξίδι στη Θεσσαλία πραγματοποιεί ομάδα Κυπρίων με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του ΕΟΤ Κύπρου Θοδωρή Θαλασσινού.

Η ομάδα αφίχθη αεροπορικώς προχθές από Λάρνακα στην Αθήνα και από εκεί ταξίδεψε στην περιοχή για να γνωρίσει τον εναλλακτικό και οικοτουριστικό της χαρακτήρα. Ο άξονας στον οποίο κινούνται τα μέλη της κυπριακής αποστολής περιλαμβάνει την Καλαμπάκα, τα Μετέωρα, τη λίμνη Πλαστήρα, τον Βόλο, τη Μακρινίτσα και τη Ν. Αγχίαλο.

Στον Βόλο θα βρίσκονται σήμερα Παρασκευή και θα παραμείνουν δύο μέρες, προκειμένου να γνωρίσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής. Η ξενάγηση στα μνημεία θρησκευτικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος της Μακρινίτσας αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στη Νέα Αγχίαλο, γαστρονομικό παραθαλάσσιο τουρισμό.

Ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης και ελέγχων της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας Νίκος Σαρούκος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η Κύπρος είναι χώρα που μας «αιμοδοτεί» με μικρό αριθμό υψηλής δαπάνης επισκεπτών και δένει με το μοντέλο που θέλουμε να διαχειριστούμε. Το ταξίδι της ομάδας από την Κύπρο στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία αναμένουμε να ενισχύσει τους στόχους μας και να αποβεί προς όφελος του τουρισμού και της περιοχής» είπε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου