Κάθετα αντίθετη στη συγχώνευση τμημάτων η Διοίκηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-01, 15:33:24
Κάθετα αντίθετη στη συγχώνευση τμημάτων η Διοίκηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να συγχωνευτούν συνολικά πέντε τμήματα σε Γυμνάσια και ΓΕΛ της Μαγνησίας, όπως επισημαίνεται από τη Διοίκηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με σκοπό «να εξοικονομηθεί εκπαιδευτικό προσωπικό και να μειωθούν ελάχιστα οι πολύ μεγάλες ελλείψεις που συνεχίζουν να υπάρχουν από την αρχή του σχολικού έτους».

Η ΕΛΜΕ τονίζει πως «οι αλλαγές αυτές θα επιφέρουν μετακινήσεις και αλλαγές αναθέσεων εκπαιδευτικών, που θα επηρεάσουν την εκπαιδευτική λειτουργία πολύ περισσότερων σχολείων, με προφανείς αρνητικές συνέπειες».

Επιπλέον, σε ανακοίνωση της Διοίκησης της Ενωσης ζητείται από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη, να αναλάβει τις ευθύνες του για το θέμα αυτό. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Αποκλειστικά υπεύθυνη για τον ορισμό των τμημάτων, τις κατανομές μαθητών και εν μέρει για τις μεταγραφές είναι η διοίκηση, που αν είχε κάνει λάθη, όφειλε έγκαιρα να τα διορθώσει.

Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας και τα τοπικά διοικητικά του όργανα, που υποτίθεται ενδιαφέρονται για την «ποιότητα» της εκπαίδευσης των μαθητών να καθυστερούν την πρόσληψη των αναγκαίων αναπληρωτών και να επιφέρουν αναστάτωση στο προγραμματισμό και ευρύτερα τη λειτουργία πολλών σχολείων. Η εκπαιδευτική διοίκηση δεν μπορεί να βλέπει μόνο νούμερα και να μοιράζει μαθητές λες και είναι πράγματα, πέρα από συνθήκες, ανάγκες και αξίες που οφείλουμε να υπηρετούμε. Για παράδειγμα είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζουμε παιδιά μετακινούμενων πληθυσμών όπως οι ρομά μόνο ως αλλαγές εγγραφών στο “myschool”.

Κάνουμε έκκληση σε όλους έχουν διοικητική και επιστημονική – παιδαγωγική ευθύνη να σταματήσουν τη διαχείριση της μιζέριας. Μπορεί να μην πάρουν συγχαρητήρια από το Υπουργείο, αλλά θα ανταποκριθούν στο παιδαγωγικό τους καθήκον. Καλούμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδη να αφήσει του επικοινωνιακούς ελιγμούς και να πάρει επιτέλους τις ευθύνες του.

Να μην γίνουν οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις και να ανακληθούν αν έγιναν ήδη έγιναν μετά τις «αυστηρές προειδοποιήσεις» του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Δοδοντσάκη. Οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ δεν θα συναινέσουν σε καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού λόγω συγχώνευσης αυτήν την περίοδο και καλούμε το ίδιο να συνεχίσουν να κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη». 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=