ΤΟΠΙΚΑ

«Πράσινο φως» για δύο νέους κυκλικούς κόμβους στον Βόλο

πράσινο-φως-για-δύο-νέους-κυκλικούς-319300

Στην Αθηνών – Λαρίσης και την Πολυμέρη – Σταδίου η κατασκευή τους

Πράσινο φως άναψε κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου στην κατασκευή των δύο κυκλικών κόμβων στην Αθηνών με Λαρίσης και στην Πολυμέρη με Σταδίου στη συνοικία του Αναύρου, για τους οποίους μόλις προ ημερών εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών χρηματοδότηση 1,850 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκαν οι μελέτες και ο τρόπος εκτέλεσης των εργασιών. Ο κόμβος στην Αθηνών με Λαρίσης θα είναι ο πιο δύσκολος τεχνικά, καθώς θα χρειαστεί γεφυροποίηση του Κραυσίνδωνα για τη λειτουργία του κόμβου, που θα εξασφαλίζει συνεχή ροή της κυκλοφορίας από Λαρίσης προς Αλαμάνας, Αθηνών, αλλά και από Αθηνών προς Λαρίσης. Στο συγκεκριμένο έργο προτείνονται δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαπλάτυνση πεζοδρομίων. Με την κατασκευή του συγκεκριμένου κόμβου θα υπάρχει συνεχής ροή κυκλοφορίας από την είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα από τον κυκλικό κόμβο Διμηνίου έως και την Ιάσονος. Στη διαδρομή λειτουργούν ήδη οι κόμβοι στη Λαμπράκη στα ΚΤΕΛ, στο ύψος του Τελωνείου και στο Δημαρχείο.

Θα χρειαστεί όμως υπομελέτη για τη διευθέτηση της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Νεαπόλεως.

Ο δεύτερος κόμβος στη Σταδίου με Πολυμέρη θεωρείται από τους πλέον απαραίτητους στην πόλη, καθώς, σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, στο συγκεκριμένο σημείο έχουν μετρηθεί οι περισσότερες περιττές καθυστερήσεις.

Ο κόμβος θα εξασφαλίζει συνεχή ροή κυκλοφορίας προς Αγριά, προς Νέα Δημητριάδα μέσω Σταδίου, αλλά και επιστροφή ακολουθώντας ολόκληρη την κυκλική πορεία προς Βόλο και από την Αγριά προς Σταδίου, Πολυμέρη.

Πρόσληψη προσωπικού

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η πρόσληψη τεσσάρων ατόμων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών υπηρεσιών.

Πρόκειται για την πρόσληψη ενός οδηγού ΔΕ με επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ’ και Ε’ κατηγορίας, ενός χειριστή αρπάγης ΔΕ και ενός κηπουρού ΔΕγια την κάλυψη αναγκών της Διεύθυνσης Πρασίνου, καθώς και ενός αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού ΠΕ για την κάλυψη αναγκών της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης. Οι προσλήψεις εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου