ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκινά αύριο στον Βόλο το 1ο αναπτυξιακό συνέδριο Κ.Ελλάδος

ξεκινά-αύριο-στον-βόλο-το-1ο-αναπτυξιακ-319543

Το 1ο αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Valis Αγριάς στον Βόλο και συνδιοργανώνεται με τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας. Το συνέδριο αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη σημαντική προσπάθεια συνέργειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) από διαφορετικούς κλάδους δραστηριοποίησης με απώτερο σκοπό να βρεθεί κοινός δρόμος σύνδεσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Προσδοκία των διοργανωτών, το συνέδριο να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να διοργανώνεται και σε διαφορετική πόλη.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε σε επαφή τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ώστε να «μοιραστούμε» γνώση, εμπειρία, αλλά και πρακτικές και καινοτόμες ιδέες, να αντλήσουμε έμπνευση και ιδέες, ώστε χρησιμοποιώντας καινοτόμες δράσεις, την τεχνολογία αλλά και νέα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να ξεχωρίσουμε στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας, εν όψει της έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου, στο οποίο αναμένεται να παραβρεθεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Το πρόγραμμα των εργασιών

Το συνέδριο θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο στις 18.30 στο ξενοδοχείο Valis. Στην πρώτη ενότητα των εργασιών του συνεδρίου, περιλαμβάνουν τις ομιλίες του προέδρου του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδη και του Σπυρίδωνα Δεμίρη, Αντιπρόεδρου της ΟΕΒΕ Λάρισας που αναμένεται να αναφερθούν στα προβλήματα των τοπικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και εκπροσώπων των ΟΕΒΕ Καρδίτσας, Τρικάλων και Φθιώτιδας.

Την Κυριακή, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες επιχειρήσεων μέσω των Ομοσπονδιών, ενώ για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις προοπτικές Ανάπτυξης της Περιφέρειας θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι των ΟΕΒΕ που θα συμμετέχουν στο συνέδριο, καθώς επίσης και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην επιχειρηματική κοινότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου