ΤΟΠΙΚΑ

Στο αρχείο η υπόθεση για το βρέφος που κινδύνεψε από τσίμπημα φιδιού

στο-αρχείο-η-υπόθεση-για-το-βρέφος-που-κ-319843

Στο αρχείο η προκαταρκτική για το βρέφος στο Βένετο, που κινδύνεψε μετά από τσίμπημα οχιάς

Στο αρχείο τέθηκε με εισαγγελική διάταξη η προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό με το μόλις 19 μηνών αγοράκι, που κινδύνεψε μετά από δήγμα οχιάς στην αυλή του σπιτιού του στο Βένετο στις 23 Ιουλίου 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις καταθέσεις που ελήφθησαν από τον πταισματοδίκη Βόλου και τα συμπληρωματικά έγγραφα της υπόθεσης δεν προέκυψε να υπάρχει ευθύνη σε βάρος των γιατρών για έκθεση σε κίνδυνο του βρέφους, ούτε ενοχοποιητικά στοιχεία για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι στο Νοσοκομείο Βόλου υπήρχε αντιοφικός ορός, αντίθετα με την καταγγελία της γιαγιάς του παιδιού Γιούλας Μητρομάρα – Γαλάτου, που ανέφερε ότι στο Αχιλλοπούλειο δεν υπήρχε ο εν λόγω ορός.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διαπιστώθηκε ότι δεν έγινε χρήση του αντιοφικού ορού για λόγους ιατρικής κρίσης, καθώς εκτιμήθηκε ότι η χρήση του δεν απαιτούταν.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι οι γιατροί προχώρησαν χωρίς χρονοτριβή στις ενέργειες που έκριναν σκόπιμο για την αντιμετώπιση του περιστατικού και το βρέφος ήδη στις 5.30 το απόγευμα μεταφερόταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Λάρισα, ενώ στο Νοσοκομείο Βόλου είχε εισαχθεί γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική διάταξη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης εκδόθηκε με το σκεπτικό ότι γιατροί του Νοσοκομείου προχώρησαν σε κάθε ενδεδειγμένη επιστημονικά ενέργεια που έκριναν σκόπιμη για την αντιμετώπιση της κατάστασης της υγείας του παιδιού και υπέβαλαν το βρέφος σε εξετάσεις τρεις φορές στην Ορθοπεδική και την Παιδιατρική Κλινική.

Η προκαταρκτική εξέταση είχε διαταχθεί αυτεπαγγέλτως στις 3 Αυγούστου μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής – καταγγελίας στον Τύπο.

Επισημαίνεται ότι έρευνα για το εν λόγω περιστατικό είχε διαταχθεί και από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, η οποία είχε καταλήξει επίσης στο συμπέρασμα ότι «το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και οι θεράποντες ιατροί επέδειξαν τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που έπρεπε, δεν αργοπόρησαν, ούτε αδιαφόρησαν για το περιστατικό».

Αντίθετα, η γιαγιά και οι παππούδες του παιδιού είχαν καταγγείλει ανευθυνότητα, καθώς μετά από το τσίμπημα του φιδιού το αγγελούδι χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε τρία διαφορετικά Νοσοκομεία τουλάχιστον δέκα μέρες προκειμένου το βρέφος να ξεπεράσει τον κίνδυνο, καθώς το χεράκι του κινδύνευε με παράλυση από το πρήξιμο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου