ΤΟΠΙΚΑ

Μάζεψαν 48 φορτηγά σκουπίδια!

μάζεψαν-48-φορτηγά-σκουπίδια-422876

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 48 ολόκληρα φορτηγά με σκουπίδια και μπάζα έβγαλε η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού από την παράνομη χωματερή που είχε δημιουργηθεί στην κοίτη του χειμάρρου Ξηριά λίγο έξω από τον Αλμυρό!!!
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
 
Το συγκεκριμένο σημείο εδώ και λίγο καιρό είχε μετατραπεί σε μια τεράστια παράνομη χωματερή όπου ασυνείδητοι έριχναν συνεχώς κάθε λογής σκουπίδια, έχοντας μετατρέψει την περιοχή σε μια βόμβα που από στιγμή σε στιγμή ήταν έτοιμη να εκραγεί απειλώντας τη δημόσια υγεία.
 
Το συνεργείο του Δήμου και τα φορτηγά οχήματα της υπηρεσίας Καθαριότητας καθάριζαν επί δύο μέρες την κοίτη του χειμάρρου από τα σκουπίδια και κατάφεραν να… γυαλίσουν στην κυριολεξία την περιοχή μεταφέροντας συνολικά 48 φορτηγά με σκουπίδια και μπάζα.
 
«Το τι υπήρχε δεν περιγράφεται. Από σακούλες και πλαστικά μέχρι έπιπλα, τουαλέτες, ψόφια ζώα. Τα μπάζα επίσης ήταν τόνοι ολόκληροι», αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαϊωάννου.
 
Εν τω μεταξύ στη χωματερή που είχε δημιουργηθεί άγνωστοι είχαν ρίξει πολλές κίτρινες μεγάλες σακούλες στις οποίες αναγραφόταν η επωνυμία εταιρίας που εδρεύει στην περιοχή του Αλμυρού και όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Παπαϊωάννου θα κινούνταν δικαστικά εναντίον της εταιρίας αν διαπιστωνόταν ότι ευθύνεται για μέρος της ρύπανσης του χειμάρρου.
 
Ωστόσο, όπως ενημέρωνε χθες ο Αντιδήμαρχος, μέσα στις σακούλες δεν υπήρχαν σκουπίδια του εργοστασίου, ενώ μετά από επικοινωνία που είχε με τη διεύθυνση της εταιρίας η τελευταία τον διαβεβαίωσε πως ουδέποτε η επιχείρηση έριξε σκουπίδια στο συγκεκριμένο σημείο. «Μου είπαν πως δεκάδες παίρνουν τις σακούλες και τα τσουβάλια τους. Δεν μπορούν να ελέγχουν αυτοί αν τα χρησιμοποιούν για να πετάνε σκουπίδια», διευκρινίζει ο κ. Παπαϊωάννου.
 
Την ίδια στιγμή από την υπηρεσία εξετάζεται η προοπτική τοποθέτησης μπαρών στο σημείο ώστε να διακοπεί η πρόσβαση. «Ουσιαστικά η χωματερή βρίσκεται δίπλα από έναν παράδρομο στον διεθνή. Αν βάλουμε μπάρες ή με κάποιο τρόπο περιφράξουμε το χώρο δεν κόβουμε την πρόσβαση σε κάποια περιοχή γιατί από το συγκεκριμένο σημείο μόνο στον Ξηριά μπορεί να βγει κανείς».
 
Τέλος ο κ. Παπαϊωάννου προειδοποιεί με πολύ τσουχτερά πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιος να εναποθέτει σκουπίδια και μπάζα ανεξέλεγκτα σε περιοχές του Δήμου. «Δεν γίνεται μια φορά το μήνα το λιγότερο να μας ειδοποιούν για παράνομες χωματερές. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί ο καθένας να πετάει τα σκουπίδια του και τα μπάζα του όπου τον βολεύει και να ρυπαίνει όλη την περιοχή».
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου