Αχ. Μπέος: Ισχύει ο σχεδιασμός για Καραμπατζάκη, Δεν θα αφήσουμε αυλή για λίγους

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-31, 16:10:49
Αχ. Μπέος: Ισχύει ο σχεδιασμός για  Καραμπατζάκη, Δεν θα αφήσουμε αυλή για λίγους

Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος - «Ναυάγιο» χαρακτήρισε τη Νάνσυ Καπούλα ο Βασίλης Ζαχείλας

 

Η διάνοιξη της Καραμπατζάκη και η λειτουργία της με τη Ζάχου ως ζεύγος μονοδρόμων θα γίνει, διεμήνυσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2020, προϋπολογισμού 88,5 εκατ. ευρώ που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 76 νέα έργα.

Μάλιστα ο κ. Μπέος ζήτησε από την δημοτική σύμβουλο της α΄ελάσσονος μειοψηφίας Φωτεινή Κοκκινάκη να βάλει στοίχημα για το έργο όταν εκείνη αμφισβήτησε την εκτέλεσή του. «Δεν θα αφήσουμε αυλή για λίγους. Το έργο το ψήφισε ο κόσμος. Δέκα χιλιάδες κόσμου θα είναι εκεί. Θα δείτε τι θα γίνει», είπε ο δήμαρχος.

Το τεχνικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 88,5 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 76 νέα έργα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης το χαρακτηρίζουν ως έκθεση ιδεών, χωρίς όμως να αντιπαραβάλλουν δική τους πρόταση.

Σημειώνεται ότι όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θάνος Θεοδώρου, με βάση τον νέο Νόμο όλες οι παρατάξεις είχαν δικαίωμα να καταρτίσουν μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες δικό τους πρόγραμμα και να το φέρουν προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, όμως δεν το έκαναν.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δυνατότητα που δίνει ο Νόμος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ζαχείλας προκάλεσε την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας: «Η κ. Καπούλα που είναι και πρόεδρος στο ΤΕΕ κατέθεσε καμία πρόταση;».

«Και να του απαντούσα θα καταλάβαινε;», αποκρίθηκε η κ. Καπούλα στην οποία ο πρώην συνεργάτης της επιτέθηκε: «Δεν ντρέπεσαι λίγο βρε ναυάγιο; Που θα ήσουνα στο 3%».

Αναφερόμενη στο τεχνικό πρόγραμμα, η κ. Κοκκινάκη το χαρακτήρισε έκθεση ιδεών και έψεξε τη δημοτική αρχή ότι τα έργα που εντάσσει στον προγραμματισμό της είχαν σχεδιαστεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Η ίδια μάλιστα προέβλεψε ότι στο νέο ΕΣΠΑ που ανοίγει τα έργα που θα μπουν θα είναι «γέφυρα» από το προηγούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ότι θα λείπουν νέα έργα.

«Όταν θα ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ θα είμαστε έτοιμοι. Εχουμε όραμα για τα έργα που θα αλλάξουν τον Βόλο», απάντησε σε αυστηρό ύφος ο κ. Μπέος και απαντώντας στα περί προγραμματισμού από προηγούμενες δημοτικές αρχές υποστήριξε ότι «το μόνο που παραλάβαμε από τον κ. Σκοτινιώτη ήταν μία σαμπάνια».

Ως προς το τελευταίο ο κ. Θεοδώρου απαρίθμησε ένα προς ένα τα έργα που μελέτησε και για τα οποία διεκδίκησε χρηματοδότηση ο δήμος Βόλου. «Καμία μελέτη δεν βρήκαμε έτοιμη. Μόνο τίτλους», είπε και αναφερόμενος στο νέο τεχνικό πρόγραμμα μίλησε για εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 24 εκατ. ευρώ. 

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλης Ριζόπουλος έκρινε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των δήμων κι ότι κινείται μακριά από τις λαϊκές ανάγκες. «Τα έργα είναι προσανατολισμένα στο επιχειρηματικό κέντρο, απουσιάζουν έργα πολιτικής προστασίας, σχολικής στέγης, αντισεισμικής θωράκισης», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=