ΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας γνώρισαν την οργάνωση σχολείων της Λιθουανίας

εκπαιδευτικοί-του-1ου-επα-λ-ν-ιωνίας-γν-320713

Με τη μετακίνηση πέντε εκπαιδευτικών στην Κλαϊπέντα της Λιθουανίας, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από τις 21 έως 26 Οκτωβρίου 2019, ολοκληρώθηκε η πρώτη ροή του προγράμματος Erasmus+/KA1 του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας με τίτλο: «Εμπειρίες Μάθησης και Εργασίας στην Ευρώπη».

Στην αποστολή συμμετείχαν ο διευθυντής του σχολείου Δημήτριος Κόκκινος και ένας εκπαιδευτικός – εκπρόσωπος από κάθε τομέα του σχολείου, με τους Αγγελουσοπούλου Ζωή, Καμπούρη Αγγελική, Ραχούτη Γεώργιο και Πλαβό Ελευθέριο.

Κατά την επίσκεψή τους οι πέντε εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκτός από το σχολείο-φορέα υποδοχής “KLAIPEDOS ERNESTO GALVANAUSKO PROFESINIO MOKYMO CENTRAS” του προγράμματος και άλλα 5 επαγγελματικά σχολεία της πόλης. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο οργάνωσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Λιθουανία και πως υλοποιείται η ιδέα της δια βίου μάθησης στη Βαλτική Δημοκρατία.

Συζητήθηκαν ευρύτερα ζητήματα τα οποία αφορούν στη συνεργασία σχολείου και επιχειρήσεων καθώς επίσης οι δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συνύπαρξη εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Επιπλέον, καλλιεργήθηκε το έδαφος για μια μελλοντική συνεργασία τόσο σε επίπεδο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών όσο και σε επίπεδο πρακτικής άσκησης μαθητών.

Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών ήταν εξαιρετικές και φαίνεται ότι η εμπειρία θα λειτουργήσει οπωσδήποτε ενισχυτικά, στην προσπάθεια του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας να διευρύνει τους ορίζοντές του και να ενισχύσει την Ευρωπαϊκή του ταυτότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου