ΤΟΠΙΚΑ

Το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας «πρωταθλητής» των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων

το-2ο-γελ-νέας-ιωνίας-πρωταθλητής-των-320819

Το 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Βόλου συμμετέχει σε ευρωπαϊκά Erasmus+ προγράμματα διετούς διάρκειας, από το 2015 ως σήμερα. Επιστήμες, πολιτισμός, μυθολογία, φιλαναγνωσία, αθλητισμός, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, νέες τεχνολογίες είναι ορισμένοι μόνο από τους τομείς πάνω στους οποίους «ακουμπούν» τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στο συγκεκριμένο σχολείο.

Έτσι έγινε και τη εβδομάδα από 13–19 Οκτωβρίου, όταν μαθητές από τη Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία, επισκέφθηκαν την πόλη μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο BRIDGING CULTURES = Γεφυρώνουμε τους πολιτισμούς.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια συμμαθητών τους βιώνοντας την καθημερινότητα σε ένα ελληνικό σπίτι. Οι μαθητές απόλαυσαν την συναναστροφή με παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ως συνομήλικοι βρήκαν τους κοινούς τους κώδικες επικοινωνίας και δημιούργησαν μία αξέχαστη πολυπολιτιστική και πολυπολιτισμική εμπειρία. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα τα οποία μας ενώνουν από εκείνα που πιθανόν να μας χωρίζουν.

Οι μαθητές δημιούργησαν κοινές παρουσιάσεις στις οποίες παρουσίασαν τα σχολεία, τις χώρες τους, και στιγμές της καθημερινότητάς τους εντός και εκτός σχολείου. Επίσης δημιούργησαν καλλιτεχνικά έργα απεικονίζοντας εικαστικά τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα καθώς και παρουσιάσεις των εθνικών τους ηρώων.

Η συνάντηση είχε και πλούσιο πολιτιστικό περιεχόμενο, με εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, τα εκπληκτικά Μετέωρα, τα παραδοσιακά χωριά του Πηλίου Μακρυνίτσα και Πορταριά, και στο μουσείο Πόλης και στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα.

Την τελευταία μέρα της επίσκεψης, οι φιλοξενούμενες αποστολές πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στο χώρο του πάρκου Νέας Ιωνίας. Τα πρώτα 5 δένδρα ευρωπαϊκής φιλίας είναι γεγονός. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού συνέβαλαν οι: Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος, υπεύθυνος Πρασίνου Νέας Ιωνίας, Χατζηγεωργίου Στέλλα, Μπουρντένης Ελευθέριος, Τσουκαλάς Αθανάσιος, τους οποίους η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη που τουςς παρείχαν στην πραγματοποίηση της δράσης.

Τίποτε όμως από όλα αυτά δεν θα πραγματοποιούνταν δίχως την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας κ. Μπαζιάνα Δημητρίου και των δύο υποδιευθυντών κ. Πάτρα Χρήστου και κ. Μπλατσή Δημητρίου, οι οποίοι πιστεύουν ότι η διεθνοποίηση ενός σχολείου είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορεί ένα σχολείο να ανταποκριθεί στα κελεύσματα της σημερινής εποχής. Επίσης, πολύ υποστηρικτικοί και αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι και οι γονείς των μαθητών, εκπροσωπούμενοι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, γεγονός που καταδεικνύει πως οι επιτυχίες του σχολείου είναι προϊόν ομαδικής συνεργασίας.

Την παιδαγωγική ομάδα υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: Μπαζιάνας Δημήτριος διευθυντής, Μπλατσής Δημήτριος υποδιευθυντής, Πάτρας Χρήστος υποδιευθυντής, Αποστόλου Δημήτριος υπεύθυνος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρόσωπο επικοινωνίας, Αναστασίου Ευάγγελος, Ευσταθίου Θεοδώρα, Θεοδωρίδης Θεόδωρος, Λουκίδου Γεωργία-Ρεβέκα, Μασλουμίδης Παντελής, Μεντσιβίρη Σοφία, Μπλατσής Δημήτρης, Ντούφα Ευθαλία, Τζιώρτζιου Αριστέα, Τρουμπουτζά Μαρία, Τσιαχρή Δέσποινα, Τσιροπούλου Φωτεινή, Χρυσικός Δημήτριος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου