ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή της Κασσαβέτειας ανήλικος για λίγα ευρώ

στη-φυλακή-της-κασσαβέτειας-ανήλικος-321661

Φυλακίστηκε για παράβαση του ΚΟΚ και έμεινε πίσω από τα κάγκελα για 15 μέρες, γιατί δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει

Στη φυλακή οδηγήθηκε ανήλικος για λίγα ευρώ. Χρειάστηκε η κινητοποίηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και της Κοινωνικής Υπηρεσίας των φυλακών για να μπει τέλος στην περιπέτειά του και να αποφυλακιστεί, χάρη στην οικονομική στήριξη του «Εσταυρωμένου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο ανήλικος καταδικάστηκε για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η ποινή του δοσοποιήθηκε, όμως λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει και έτσι από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε στη φυλακή!

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και άνθρωποι της Κοινωνικής Υπηρεσίας των φυλακών στη θέα του ανήλικου παιδιού να περνάει το κατώφλι της φυλακής για παραβάσεις του ΚΟΚ, πάγωσαν. Έσπευσαν να αναζητήσουν συνδρομή στον «Εσταυρωμένο» προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζονταν, ώστε ο ανήλικος να βγει από τα κάγκελα της φυλακής, όπου παρέμεινε για περίπου 15 ημέρες, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Μετά από παράκληση των αρμοδίων υπηρεσιών του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβετείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» αποφάσισε να συμβάλει οικονομικά στην αποφυλάκιση του κρατουμένου με πολλά οικογενειακά προβλήματα.

Η περίπτωση με τον ανήλικο είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, που δίνει καθημερινά και αθόρυβα χέρι βοήθειας στους χώρους των φυλακών και όπου υπάρχει ανάγκη.

Εκπρόσωπος της φυλακής επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων του «Εσταυρωμένου» και παρέλαβε την έκτακτη οικονομική βοήθεια για την αποφυλάκιση του συγκεκριμένου κρατούμενου, μαζί με το οικονομικό μηνιαίο βοήθημα για τους απόρους κρατουμένους.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον π. Θεόδωρο Μπατάκα πρόεδρο του «Εσταυρωμένου», ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει πολυετής επικοινωνία και συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των φυλακών και ότι ο Σύλλογος τείνει χέρι βοήθειας όπου και όταν υπάρχει ανάγκη, χωρίς όμως να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Οσάκις υπάρχει περίπτωση κάποιος κρατούμενος να αποφυλακιστεί με λίγα χρήματα, τα δίνουμε. Αλλοι μπαίνουν στη φυλακή για ένα πρόστιμο της Εφορίας και άλλοι επειδή τους έπιασαν να οδηγούν, για παράδειγμα, μηχανάκι χωρίς να έχουν δίπλωμα. Οπου μπορούμε, προσφέρουμε τη βοήθειά μας» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου