ΤΟΠΙΚΑ

Σεκιουριτάς με χούφτες κοκαΐνης!

σεκιουριτάς-με-χούφτες-κοκαΐνης-423016

Ο μεγαλύτερος έμπορος κοκαΐνης που συνελήφθη ποτέ στο Βόλο είναι ένας 44χρονος σεκιουριτάς που εργάζεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο οποίος λίγο πριν πέσει στα χέρια της αστυνομίας ήταν έτοιμος μαζί με τον 45χρονο Αλβανό συνεργό του να σκορπίσουν το θάνατο στην περιοχή. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 351 γραμμάρια κοκαΐνης που αντιστοιχούν σε πάνω από 3.500 δόσεις και ένα πλήρες οπλοστάσιο με πιστόλια, φυσίγγια ακόμη και σπαθί Σαμουράι. Το οργανωμένο έγκλημα που σχεδίαζαν ευτυχώς απετράπη μιας και οι δύο διακινητές της μεγαλύτερης για τα δεδομένα της Μαγνησίας ποσότητας κοκαΐνης πιάστηκαν κυριολεκτικά στη φάκα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

«Πόλεμο» με τους διακινητές και εμπόρους ναρκωτικών έχει ανοίξει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, σημειώνοντας το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλές επιτυχίες.

Στη λίστα αυτή ήρθε να προστεθεί η μεγαλύτερη επιτυχία στα χρονικά του Ν. Μαγνησίας που αφορά στη σύλληψη δύο ανδρών οι οποίοι θα γέμιζαν το Βόλο με 351 γραμμάρια κοκαΐνης, που υπολογίζονται σε 3.500 περίπου δόσεις.

Κύριος δράστης της υπόθεσης είναι 44χρονος Βολιώτης ο οποίος εργαζόταν σε εταιρία σεκιούριτι και κάλυπτε το Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ στο «βρώμικο κόλπο» συμμετείχε ενεργά και 45χρονος Αλβανός.

Η επιχείρηση σύλληψης των διακινητών στήθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, έπειτα από πληροφορία που είχαν, εντόπισαν τον 44χρονο Βολιώτη στο σπίτι του. Παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποίησαν έρευνα και κυριολεκτικά δεν πίστευαν στα μάτια τους από τις ποσότητες ναρκωτικών και όπλων που υπήρχαν στο χώρο.

Ο σεκιουριτάς έκρυβε στο σπίτι του 32 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 66 γραμμαρίων, ένα πιστόλι REPLICA τροποποιημένο κατάλληλα σε λειτουργικό πυροβόλο όπλο με το γεμιστήρα του και εννέα φυσίγγια των 7,65χιλιοστών, ένα πιστόλι διαμετρήματος 22 χιλιοστών, ένα αεροβόλο πιστόλι διαμετρήματος 0,45 χιλιοστών, τρία φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών, 82 φυσίγγια κρότου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, τροποποιημένα για να χρησιμοποιούνται σε πυροβόλο όπλο, 65 φυσίγγια κρότου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, δύο αμπούλες αερίου αεροβόλου όπλου, ένα σπαθί τύπου Σαμουράι και δύο φορητούς ασύρματους πομποδέκτες, οι οποίοι ήταν συντονισμένοι στη συχνότητα της Αστυνομίας. Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Η επιχείρηση όμως δεν έκλεισε. Μετά από την έρευνά τους οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν πως σύνδεσμος του σεκιουριτά ήταν 45χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν ο συνεργός του και του προμήθευε τις ποσότητες κοκαΐνης.

Αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον 45χρονο προσποιούμενος τον αγοραστή κατάφερε να κλείσει ραντεβού. Εμφανίστηκε ως αγοραστής που ήθελε να προμηθευτεί 100 γραμμάρια κοκαΐνης προς 8.000 ευρώ, χαρτονομίσματα που ήταν προσημειωμένα.

Τη στιγμή της ανταλλαγής οι άνδρες του Τμήματος που παρακολουθούσαν την εξέλιξη της επιχείρησης συνέλαβαν τον 45χρονο Αλβανό.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 185 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του 45χρονου την οποία χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση των ναρκωτικών, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.505 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Ο Διοικητής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου Αριστοτέλης Μανωλάς παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου επεσήμανε πως «συνολικά κατασχέθηκαν 351 γραμμάρια κοκαΐνης, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί γενικά στη Μαγνησία από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Η εν λόγω ποσότητα αντιστοιχεί σε 3.500 δόσεις χρηματικού ποσού πάνω από 30.000 ευρώ».

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου