ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βολιώτης στη βράβευση της Μέρκελ

βολιώτης-στη-βράβευση-της-μέρκελ-321774

Ο π. Απόστολος Μαλαμούσης στην τελετή βράβευσης της καγκελαρίου από το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο

Με κάθε επισημότητα, παρουσία επισήμων και του Βολιώτη κληρικού π. Απόστολου Μαλαμούση πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Κέντρο της Εβραϊκής Κοινότητας Μονάχου η βράβευση της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ από τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των ανωτάτων εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Βαυαρίας.

Η εκδήλωση, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, διοργανώθηκε από την πρόεδρο της Εβραϊκής Κοινότητας Μονάχου και επιτετραμμένη του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συμβουλίου για το Ολοκαύτωμα, Charlotte Knobloch.

Η πρόεδρος κ. Knobloch στον χαιρετισμό της καλωσόρισε ονομαστικά ορισμένους επίσημους καλεσμένους και μεταξύ αυτών και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Απόστολο Μαλαμούση, αρχιερατικό επιτετραμμένο για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία. Από πλευράς Ελλήνων παρέστησαν η γενική πρόξενος Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου Σταύρος Κωσταντινίδης με τη σύζυγό του Σάσκια.

Στις ομιλίες τους η πρόεδρος κ. Knobloch και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συμβουλίου Amb.Roland Lauder περιέγραψαν τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία με τον αντισημιτισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τη νεοναζιστική ιδεολογία και ζήτησαν από την Πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η καγκελάριος κ. Μέρκελ παρέλαβε το βραβείο, μεταλλική προτομή του Theodor Herzl, ιδρυτή του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συμβουλίου και προδρόμου της δημιουργίας του Κράτους του Ισραήλ, και το οποίο, όπως είπε, το χαρίζει στη Γερμανία και σ΄ όλους τους Γερμανούς που στηρίζουν τους Εβραίους και την απρόσκοπτη ζωή τους στη Γερμανία.

Στη διάρκεια του επακολουθήσαντος επισήμου δείπνου ο πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Μαλαμούσης απευθύνθηκε στην καγκελάριο κ. Μέρκελ και την ευχαρίστησε για τη δεκαετή συμμετοχή του, ως εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, στη Σύσκεψη Κορυφής για την Ενσωμάτωση στο Βερολίνο με πρωτοβουλία και υπό την προεδρεία της κ. Μέρκελ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου