ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα με αφορμή τα 80 χρόνια λειτουργίας του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου

ημερίδα-με-αφορμή-τα-80-χρόνια-λειτουργί-321973

Ημερίδα με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για το Βόλο και τη Μαγνησία» οργανώνουν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου ώρα 6 μ.μ στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» οι Απόφοιτοι του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου στα πλαίσια του εορτασμού των 80 χρόνων ιστορίας του σχολείου.

Συνδιοργανωτής είναι η Πολιτιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Πολύτροπος Μούσα”.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο Χρήστος Τριαντόπουλος, δρ. Πολιτικής Οικονομίας, γ.γ. Υπουργείου Οικονομικών, που θα μιλήσει για καινοτόμες εφαρμογές στην τοπική οικονομία, ο Πάρης Δράγνης, εφοπλιστής, που θα αναφερθεί στις ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας που προσφέρει ο χώρος της ναυτιλίας, με έμφαση στις ναυτικές σπουδές, ο Παναγιώτης Μποσνάκης, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και απόφοιτος του Σχολείου, ομιλία με θέμα: “Εκπαίδευση και πολιτισμός ως μοντέλα καινοτόμου ανάπτυξης”, ο Κωνσταντίνος Αδαμάκης, επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής Π.Θ και απόφοιτος του σχολείου, που θα κάνει ομιλία με θέμα: “Βόλος, ένα πετυχημένο πείραμα αξιοποίησης της βιομηχανικής παράδοσης” και ο Γιάννης Παρίσης, Πλοίαρχος Ε.Ν ιδρυτής του “Ναυτικού Μουσείου Σκιάθου”.

Θα προηγηθούν χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Με την εκδήλωση αυτή ο Σύλλογος Αποφοίτων του σχολείου θέλει να καταδείξει τον πρωταρχικό ρόλο της εκπαίδευσης στην προκοπή και στις προοπτικές ενός τόπου και για τον λόγο αυτό δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παρουσία των νέων (μαθητών-φοιτητών) στην εκδήλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου