Αγριος καβγάς στις φυλακές Βόλου μεταξύ δύο κρατουμένων

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-30, 12:25:28
Αγριος καβγάς στις φυλακές Βόλου μεταξύ δύο κρατουμένων

Στο Νοσοκομείο ο ένας με χτύπημα στο κεφάλι - Φυλακισμένοι αρνούνταν να επιστρέψουν στα κελιά τους

 

Νέα επεισόδια στις φυλακές Βόλου. Ο συνωστισμός κρατουμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα σε συνδυασμό με τις εθνοτικές διαφορές φαίνεται ότι προκαλούν εκρηκτικό κλίμα.

Σε τρεις μέρες προκλήθηκαν ισάριθμα επεισόδια. Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου δύο αλλοδαποί κρατούμενοι ήρθαν στα χέρια κατά τη διάρκεια του προαυλισμού.

Συγκεκριμένα ο άγριος τσακωμός σημειώθηκε στις 11.30 το πρωί στη σκοπιά του σχολείου και ο ένας κρατούμενος φέρεται να τραυματίστηκε στο κεφάλι και να διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διαπιστώθηκε ότι ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός.

Ομως επεισόδια προκλήθηκαν και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Δύο κρατούμενοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν στον θάλαμό τους και εξύβρισαν υπαλλήλους των φυλακών που προσπάθησαν να τους συνετίσουν.

Μάλιστα την ίδια μέρα προκλήθηκε και δεύτερο παρόμοιο περιστατικό από κρατούμενους δύο θαλάμων οι οποίοι τελικά επανήλθαν σε τάξη μετά από μία ώρα.

Στις φυλακές κρατούνται συνολικά 116 κρατούμενοι με την πλειονότητα να είναι αλλοδαποί. Ωστόσο, η χωρητικότητα των φυλακών είναι δυναμικότητας 54 ατόμων.

Ο συνωστισμός προκαλεί πολλά προβλήματα με τα οποία οι εργαζόμενοι στις φυλακές Βόλου έρχονται αντιμέτωποι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα επεισόδια είναι συνήθη. Φύλακες και εξωτερικοί φρουροί καλούνται να επαναφέρουν την τάξη εντός αλλά και εκτός ωραρίου τους. Στο σωφρονιστικό κατάστημα ενεργοποιείται συναγερμός.

Ασήμαντες συνήθως αφορμές προκαλούν αιτίες για εκδήλωση επεισοδίων. Στις φυλακές Βόλου κρατούνται αλλοδαποί από πάρα πολλές φυλές ανά τον κόσμο με διαφορετικές θρησκείες και διαφορετικά δόγματα θρησκειών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=