ΤΟΠΙΚΑ

Μικρό καλοκαιράκι τέλος, βροχές από απόψε στη Μαγνησία

μικρό-καλοκαιράκι-τέλος-βροχές-από-απ-322174

Αλλαγή καιρού με πτώση της θερμοκρασίας στη Μαγνησία

Κλείνει ο κύκλος των καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών και των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, καθώς αναμένονται βροχοπτώσεις και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στην εκπνοή του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», η αλλαγή του καιρού, που αναμένεται να σημειωθεί από σήμερα το βράδυ, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας. Από αύριο, ξημερώματα Πέμπτης, θα σημειωθεί μεγαλύτερης έντασης βροχόπτωση, που δεν εμπνέει, ωστόσο, ανησυχία, όπως υπογράμμισε.

Το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει αναμένεται να φέρει αρκετές βροχές, με τον κ. Τακούδη να απαντά ως εξής στο ερώτημα αν συνοδεύεται από έντονα καιρικά φαινόμενα: «Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας πυρήνας, που να προϋποθέτει ότι θα έχουμε έντονα φαινόμενα που θα προκαλέσουν προβλήματα, αλλά οι βροχές θα είναι αρκετές, ένα μέρος από αυτές που μας έχουν λείψει» είπε.

Βασικό χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Αύριο Πέμπτη η μέγιστη τιμή του υδραργύρου θα δείχνει 19 βαθμούς στον Βόλο, ενώ μεθαύριο Παρασκευή και το Σάββατο θα κατέβει στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το πρωί του Σαββάτου, οπότε σταματούν σταδιακά οι βροχές, εξασθενούν τα φαινόμενα, αλλά οι θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Τέλος, την Κυριακή αναμένονται μόνο αραιές συννεφιές και διαστήματα με ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 20 βαθμούς Κελσίου. «Καθαρά φθινοπωρινή η εικόνα τις επόμενες μέρες, η οποία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα. Τα φαινόμενα δεν συνιστούν ανησυχία. Εχουμε αρκετή βροχή, αλλά δεν συνιστούν ανησυχία» σημείωσε, κλείνοντας, ο κ. Τακούδης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου