ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Νοσοκομείο

κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-στο-νοσοκομ-851206

Το πακέτο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμοστούν, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα εν όψει της λειτουργίας της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου, συζητήθηκαν χθες σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης με τη Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μαρία Καρρά και στην οποία επίσης συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων κ. Χαρ. Σκυργιάννης.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις, ώστε οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να είναι οι πιο λειτουργικές.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου αναμένεται να εξετάσει την αλλαγή φοράς της οδού Τσιτσιλιάνου και της οδού Τζάνου.
Παράλληλα, όταν μεταφερθεί συνολικά η λειτουργία του Νοσοκομείου στη νέα πτέρυγα, η δημοτική αρχή, όπως τόνισε χθες ο κ. Βούλγαρης στη Διοικητή, προσανατολίζεται με παρεμβάσεις να προχωρήσει στην ανακατασκευή του πεζόδρομου μπροστά από τη σημερινή είσοδο του Αχιλοπούλειου, ώστε να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας και πειθαρχημένης κυκλοφορίας.
Στην οδό Τσιτσιλιάνου η Διοίκηση του Νοσοκομείου προγραμματίζει να διαμορφώσει το χώρο εισόδου και στάθμευσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, έτσι υποχρεωτικά ο συγκεκριμένος δρόμος θα πρέπει να γίνει κάθοδος και αντιστοίχως η οδός Τζάνου άνοδος.
Παράλληλα θα εξεταστεί η δυνατότητα τοποθέτησης και λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών στην οδό Αθανασάκη αλλά και σηματοδότη στην οδό Πολυμέρη- μπροστά από την είσοδο της νέας πτέρυγας- για την ασφαλή κίνηση των πεζών.
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής στη συνάντηση τέθηκε επίσης το θέμα της στάθμευσης, καθώς εκ των πραγμάτων είναι ορατό το πρόβλημα που ήδη δημιουργείται στην οδό Πολυμέρη, καθώς το υπόγειο πάρκινγκ του νέου κτιρίου διαθέτει μόνο 250 θέσεις οι οποίες καλύπτονται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Β και ορισμένες θέσεις έχουν παραχωρηθεί σε ασθενείς με ειδικά προβλήματα.
Από την πλευρά του δήμου Βόλου, ο δήμαρχος Αλ. Βούλγαρης υπογράμμισε στη Διοικητή του Νοσοκομείου ότι η δημοτική αρχή εξετάζει διάφορες εναλλακτικές λύσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα και ζήτησε τη συνεργασία του Νοσοκομείου προς την κατεύθυνση αυτή.

Αξιοποίηση περιουσίας
Στη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας, έγινε επίσης συζήτηση για την αξιοποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου Βόλου και συμφωνήθηκε να τεθεί ένα πλαίσιο στο οποίο θα υπάρξει συνεργασία.
Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου προγραμματίζεται νέα συνάντηση του αντιδημάρχου Γ. Στάμου με τη Διοικητή του Νοσοκομείου για τα ακίνητα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το Στέκι της Κασσαβέτη για το οποίο θα πρέπει να ανανεωθεί η συμφωνία –παραχώρησης λειτουργίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου