ΤΟΠΙΚΑ

«Ξεσκόνισμα» στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου

ξεσκόνισμα-στην-οικονομική-υπηρεσ-324741

Φύλλο και φτερό χωρίς αρνητικά ευρήματα – Επεται και νέος έλεγχος από το Μετοχικό Ταμείο για τα εντάλματα μισθοδοσίας αιρετών από το 2004

Στο μικροσκόπιο ελεγκτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Κλιμάκιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προχώρησε σε εξονυχιστικό έλεγχο, χαρακτηριστικό του οποίου είναι ότι διήρκησε δύο εβδομάδες!

Το διμελές κλιμάκιο των ελεγκτών… «κατασκήνωσε» για 15 ημέρες στο ισόγειο του Δημαρχείου Βόλου όπου στεγάζεται η οικονομική υπηρεσία και έκανε φύλλο και φτερό τα αρχεία της διεύθυνσης, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν αρνητικά ευρήματα.

Ο έλεγχος που αφορούσε στο οικονομικό έτος 2018 ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφού πέρασαν από… κόσκινο έσοδα, έξοδα, πληρωμές, δαπάνες, διαγωνισμοί, συμβάσεις, προϋπολογισμός και ισολογισμός.

Υπ’ ατμόν για διάστημα δύο εβδομάδων κι ενώ αυτή την περίοδο συντάσσονται τα νέα δημοτικά τέλη, ο νέος προϋπολογισμός και προετοιμάζεται το κλείσιμο του τρέχοντος οικονομικού έτους, βρέθηκαν υπάλληλοι της διεύθυνσης παρέχοντας κάθε αρχείο που ζητούσαν οι ελεγκτές.

Ο έλεγχος προηγήθηκε του επίσης εξονυχιστικού ελέγχου που έγινε στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ το τριήμερο που πέρασε από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου και αφορούσε στις δομές της επιχείρησης που λειτουργούν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Και σε αυτή την περίπτωση διμελές κλιμάκιο προχώρησε σε ενδελεχή έλεγχο της λειτουργίας των χρηματοδοτούμενων δομών από παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέχρι Κέντρο Κοινότητας, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ, Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρίες, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων κ.ά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεται και νέος έλεγχος στις οικονομικές υπηρεσίες εντός των επόμενων ημερών. Αυτή τη φορά αναμένεται κλιμάκιο ελέγχου από το Μετοχικό Ταμείο προκειμένου να διαπιστώσει αν έχουν γίνει οι κρατήσεις από τις μισθοδοσίες αιρετών υπέρ του ταμείου. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση ο έλεγχος θα γίνει σε βάθος δεκαπενταετίας και συγκεκριμένα για την περίοδο από το 2004 έως και σήμερα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου