ΤΟΠΙΚΑ

Αφίξεις επισκεπτών κατά κύματα στη Μαγνησία

αφίξεις-επισκεπτών-κατά-κύματα-στη-μα-324753

Ο καλός καιρός ευνοεί τις αποδράσεις αναψυχής – Σαράντα επιπλέον δρομολόγια από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Εντονη κίνηση παρατηρείται στη Μαγνησία ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, με τον καλό, σχεδόν καλοκαιρινό, καιρό να λειτουργεί σαν σύμμαχος για την περιοχή. Το πλήθος των επισκεπτών, που άρχισαν να καταφθάνουν από προχθές, μεταφράζεται σε πληρότητα, που ξεπερνά το 95% στα καταλύματα και 40 επιπλέον δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη κίνηση τεσσάρων ημερών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εντυπωσιακά είναι, στο μεταξύ, τα υψηλά ποσοστά κρατήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ενόψει της 28ηξς Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα στα διαδικτυακά Τrivago και e – booking καταγράφονταν μέχρι χθες μόνο ένα διαθέσιμο διαμέρισμα στις Αλυκές και δέκα δωμάτια στο Πήλιο. Στις κρατήσεις μέσω airbnb, αντίστοιχα, δύο διαθέσιμα διαμερίσματα στο Βόλο, ένα στην Πορταριά, ένα στη Μακρυνίτσα, δύο στη συνοικία Αιβαλιώτικα, ένα στις Αλυκές και τέσσερα σε Κριθαριά και Μάραθο.

Εικόνα αυξημένης κίνησης μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης, ο οποίος τονίζει ότι παρατηρείται από προχθές Πέμπτη, με το κύμα των αφίξεων να συνεχίζεται και σήμερα. Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται στα δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με 40 έκτακτα, πέραν των τακτικών, να εξυπηρετούν τον μεγάλο αριθμό των επισκεπτών του τριημέρου.

Ο καιρός ευνοεί τις μετακινήσεις των επισκεπτών, ενώ, όπως αναφέρει ο πρόεδρος, δεν είναι μόνον φοιτητές, αλλά και οικογένειες, που αγαπούν τη Μαγνησία και την επιλέγουν ως προορισμό διακοπών.

Εξίσου ενθαρρυντική η εικόνα και στα καταλύματα της περιοχής, με τα ποσοστά πληρότητας να θυμίζουν καλοκαίρι. Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την επισκεψιμότητα της Μαγνησίας ενόψει της 28ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος τόνισε ότι παρατηρούνται υψηλά ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία του Βόλου και του Πηλίου, όχι μόνο στον ορεινό όγκο, αλλά και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Η αυξημένη επισκεψιμότητα έχει θετικό αντίκτυπο, εξάλλου, στην εμπορική κίνηση των καταστημάτων, αλλά και στην εστίαση. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκαν υποτονική κίνηση και μειωμένοι τζίροι στα καταστήματα λόγω καιρικών συνθηκών. «Ο καλός καιρός δεν ευνοεί την πώληση φθινοπωρινών ή χειμερινών ειδών, ευνοεί, ωστόσο, την κίνηση του τριημέρου. Κύριο μέλημα των επισκεπτών είναι να διασκεδάσουν. Παρ’ όλα αυτά είμαστε ικανοποιημένοι, όταν δουλεύει η εστίαση, γιατί είναι ένας κρίκος της τοπικής οικονομίας και συνδέεται έμμεσα και με τον εμπορικό κλάδο» είπε.

Ανάλογες προσδοκίες για τόνωση της κίνησης και του τζίρου διατυπώνονται και από τους επαγγελματίες της εστίασης, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Στέφανο Στεφάνου να υπογραμμίζει ότι αναμένεται αύξηση στην κίνηση από σήμερα μέχρι και μεθαύριο Δευτέρα. «Υπάρχει πολύς κόσμος, βλέπω μια καλή κίνηση, που λογικά θα φανεί από σήμερα και περισσότερο αύριο και μεθαύριο. Ολο αυτό το κλίμα και ο καλός καιρός ευνοούν την εστίαση» υπογράμμισε.

Στο μεταξύ, το μικρό καλοκαιράκι θα συνεχιστεί μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στη Μαγνησία, ενώ, όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, αλλαγή του καιρού με βροχές αναμένεται στην εκπνοή του Οκτωβρίου και στην είσοδο του Νοεμβρίου. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, πάντως, διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον για παραλιακές εξορμήσεις και μπάνια στις πλαζ της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου