ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση καθαριότητα στον Βόλο με τη λήξη της απεργίας

επιχείρηση-καθαριότητα-στον-βόλο-με-τ-324889

Ολος ο στόλος απορριμματοφόρων δίνει τη μάχη κατά των σκουπιδιών στις γειτονιές

Τη μάχη για την απαλλαγή των γειτονιών της πόλης του Βόλου από τους όγκους των σκουπιδιών, που ξεχείλιζαν στους κάδους και έξω από αυτούς εξαιτίας της τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας, που αντιδρούν «στην ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών δημοτικών υπηρεσιών μέσα από την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου», δίνει από χθες σύσσωμη η δύναμη της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Από τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης οπότε και έληξε η απεργία, τα απορριμματοφόρα έβγαιναν το ένα μετά το άλλο έξω για την αποκομιδή. Τέσσερα απορριμματοφόρα σε πρώτη φάση και στις τέσσερις τα ξημερώματα όλος ο στόλος βγήκαν στο κέντρο και στις γειτονιές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Πράττο, τα σκουπίδια είναι πολλών τονάζ κι έτσι ένας τομέας στον οποίο η αποκομιδή γινόταν σε μία βόλτα, τώρα χρειάζονται δύο και τρεις.

Ο κ. Πράττος έδωσε εντολή και τόσο σήμερα Σάββατο, όσο και αύριο Κυριακή θα είναι στους δρόμους όλος ο στόλος των απορριμματοφόρων προκειμένου η πόλη να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

Τη μάχη δίνουν και οι οδοκαθαριστές, που και σήμερα θα εργάζονται πυρετωδώς για την καθαριότητα της πόλης, ενώ τόσο σήμερα, όσο και αύριο στους δρόμους θα υπάρχει και μηχανική σκούπα.

«Τη Δευτέρα η υπηρεσία καθαριότητας θα λειτουργήσει όπως τις αργίες, λόγω της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και από την Τρίτη θα επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς», ανέφερε ο ίδιος.

«Για την εθνική επέτειο η πόλη θα είναι πεντακάθαρη», προέβλεψε ο κ. Πράττος.

Η απεργία των εργαζομένων είχε ως αποτέλεσμα να διογκωθούν και οι εστίες με ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά, που πολίτες αφήνουν στις γωνίες στα πεζοδρόμια πίσω από τους κάδους απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Πράττο, από την ερχόμενη Τετάρτη θα ξεκινήσουν δρομολόγια και τα φορτηγά για την απάλειψη των εστιών που έχουν σχηματιστεί. Σημειώνεται ότι φορτηγό για τις εστίες τουλάχιστον στον κεντρικό τομέα (από την Αναλήψεως και προς τα κάτω) βγαίνει ανά δεύτερη ημέρα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου