ΤΟΠΙΚΑ

Ορκωμοσία στο «Γεωργούλα»: Εδωσαν όρκο πίστης στην πατρίδα

ορκωμοσία-στο-γεωργούλα-εδωσαν-όρκ-324940

Τριακόσιοι νεοσύλλεκτοι κατατάχθηκαν στον Στρατό Ξηράς

Τον ιερό όρκο του Ελληνα στρατιώτη έδωσαν χθες 300 νεοσύλλεκτοι στο στρατόπεδο Συνταγματάρχη Πεζικού Νικόλαου Γεωργούλα σε τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπου των αμερικανικών δυνάμεων και πολλών συγγενών των νέων στρατιωτών.

Οι οπλίτες, όπως είπε ο διοικητής του στρατοπέδου Παναγιώτης Κορδούλης ταξίαρχος, αποτελούν πλέον ασπίδα ατσάλινη και δόρυ αιχμηρό έτοιμο να πλήξει καίρια κάθε επίδοξο επιβουλέα της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.

Η τελετή ξεκίνησε με δοξολογία και ακολούθησαν ορκωμοσία και παρέλαση, την οποία παρακολούθησαν οι συγγενείς και φίλοι των νεοσύλλεκτων εμφανώς συγκινημένοι.

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή του ανθρώπου, που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη του και σημαδεύουν τη δική του ιστορική πορεία. Μία τέτοια στιγμή ζήσατε προ ολίγου. Αγέρωχοι και δυνατοί με φωνή που παλλόταν από συγκίνηση, αλλά κα πάθος απαράμιλλο δώσατε τον ιερό όρκο του Ελληνα στρατιώτη», είπε ο κ. Κορδούλης απευθύνοντας χαιρετισμό.

Ο διοικητής επισήμανε ότι ιδιαίτερα σήμερα που αμφισβητούνται αναφαίρετα δικαιώματα, καθίσταται περισσότερο παρά ποτέ επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση, εγρήγορση, αμυντική θωράκιση και εθνική ομοψυχία.

Προέτρεψε, λοιπόν, τους στρατιώτες: «Προσηλωθείτε στις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Συμμετέχετε με ζήλο και ενθουσιασμό στην εκπαίδευση. Μην ξεχνάτε ότι η πειθαρχία αποτελεί το θεμέλιο του Στρατού, αλλά και κάθε οργανωμένου κοινωνικού συνόλου.

Γίνετε άριστοι μαχητές και προκαλέστε την ιστορία με τη λεβεντιά σας. Ακολουθείστε τη μονόδρομη πορεία, που έχει χαράξει για όλους μας το χρέος προς την πατρίδα και θυμηθείτε ότι ποτέ δεν λογαριάσαμε τους αριθμούς της ύλης, αλλά μετρήσαμε μόνο τους χτύπους της καρδιάς μας και αυτή ποτέ δεν μας πρόδωσε».

Στην τελετή αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά.

«Ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση, αλλά αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίσθηκαν τις αξίες του Ελληνισμού κατά την ιστορική πορεία του. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού με προσήλωση στην αποστολή του, επικεντρώνεται στη διατήρηση σε υψηλό επίπεδο του αξιόμαχου και της ετοιμότητας του Στρατού Ξηράς, αναπόσπαστο μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων, παρέχοντας έτσι ένα ισχυρό εργαλείο αποτροπής στην Ελληνική Πολιτεία. Ακρογωνιαίος λίθος αυτής της προσπάθειας είναι το έμψυχο δυναμικό μας, η αξιοκρατική αντιμετώπιση του οποίου, αλλά κι η κατάλληλη αξιοποίησή του, αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου Διοίκησης», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΣ στην ημερήσια διαταγή του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου