ΤΟΠΙΚΑ

Αναγκαίο μέτρο η αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή

αναγκαίο-μέτρο-η-αναστολή-του-φπα-στην-324953

Δήλωση της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυς Καπούλα

«Η αναστολή επιβολής ΦΠΑ 24% για όλα τα νέα ακίνητα αποτελεί χρήσιμο και αναγκαίο μέτρο για την αναθέρμανση της οικονομίας και την άμεση δυναμική επανεκκίνηση του κατασκευαστικού κλάδου, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ασχολούνται με την ανέγερση κατοικιών».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα μετά την ανακοίνωση της αναστολής του ΦΠΑ στην οικοδομή για άδειες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ίδια λέει ότι «η απόφαση της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι προϊόν τεκμηριωμένων προτάσεων, οι οποίες σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την αγορά και το ΤΕΕ και ειδικότερα με τη συμβολή του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας και προέδρου της ΔΚΜ Γιώργου Στασινού».

«Με την επιμονή του ο συνάδελφος πρόεδρος κατάφερε να ανατρέψει το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο αν ίσχυε, θα υπήρχαν ακίνητα τριών ταχυτήτων.

Ετσι αντιλαμβανόμαστε ότι το μέτρο, όπως ανακοινώθηκε τελικά, έχει πραγματικό αντίκρισμα σε όλη την κοινωνία και την οικονομία και όχι μόνο σε ένα μικρό μέρος της», προσθέτει.

Ακόμη η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας σημειώνει ότι «με τη ψήφιση του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, το Κεντρικό Σύστημα Αδειοδοτήσεων και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, στοχεύουμε στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

Το ΤΕΕ μάχεται καθημερινά για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να ασκούμε το επάγγελμά μας, γύρω από όσα σπουδάσαμε και όχι παλεύοντας με τη γραφειοκρατία. Με αυτό τον στόχο θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε καθημερινές νίκες προς όφελος των συναδέλφων μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου