ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες σε μεγάλη άσκηση επιβίωσης και αεροδιάσωσης

περισσότεροι-από-100-συμμετέχοντες-σε-με-325944

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια Άσκηση Αεροδιάσωσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε συνεργασία με την 111 Πτέρυγα Μάχης και το Λιμεναρχείο Βόλου, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 Μέλη της Ομάδας, από όλες τις περιοχές της χώρας μας.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό Σώμα ένωσαν τις δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θαλάσσια άσκηση επιβίωσης, με σκοπό να υποστηρίξουν και να ευαισθητοποιήσουν την σημασία της ασφάλειας στη θάλασσα. Στην θαλάσσια άσκηση επιβίωσης που έλαβε μέρος στην δυτική ακτή του Παγασητικού κόλπου στην νέα Αγχίαλο Βόλου, 4 ναυτικά μίλια από την στεριά, 10 ναυαγοί (8 πολίτες και 2 διασώστες) ήταν σε μια «πραγματική» κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και παρέμειναν σε μια σωστική λέμβο για 24 ώρες χρησιμοποιώντας τον σωστικό εξοπλισμό που υπήρχε στην σωστική λέμβο για να «επιβιώσουν».

Η έρευνα-διάσωση πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία. Θερμικές κάμερες με ενσωματωμένα συστήματα υπολογισμού απόστασης και θέσης και δορυφορικά συστήματα, κατέγραφαν συνεχώς τις εξελίξεις με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητας των συμμετεχόντων.

Οι πολύτιμες εμπειρίες και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την άσκηση θα χρησιμοποιηθούν από τους διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην ασφαλή και επιτυχή διάσωση στο θαλάσσιο χώρο, όταν παραστεί αντίστοιχη ανάγκη.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν σε πραγματικές συνθήκες:

  • Οι δυσκολίες επιβίωσης μέσα σε ένα liferaft και ποιες διαδικασίες βοηθούν τα άτομα να ανταπεξέλθουν σ’ αυτές.
  • Πως αντιδρά ο ανθρώπινος οργανισμός και ποια επίδραση έχει σ’ αυτόν η 24ωρη παραμονή στο liferaft σε θαλάσσιο περιβάλλον.
  • Ο τρόπος και η ταχύτητα παράσυρσης του liferaft από τον άνεμο και τα κύματα.
  • Οι τρόποι ανίχνευσης και εντοπισμού ενός liferaft που παρασύρεται από τον άνεμο
  • Τέλος να δοκιμαστούν διάφορα συστήματα έρευνας, εντοπισμού και επικοινωνίες με το liferaft τόσο από τα διασωστικά σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης όσο και από την κινητή μονάδα επικοινωνιών στην ακτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου