ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με τον υφ. Εθνικής Αμυνας είχε η Ενωση Στρατιωτικών Θεσσαλίας

συνάντηση-με-τον-υφ-εθνικής-αμυνας-είχ-326007

Εθεσε επί τάπητος τα προβλήματα των στρατιωτικών

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή είχε την περασμένη Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, στην οποία συμμετείχε και η Ενωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στα στελέχη που προέρχονται από τους θεσμούς Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).

Για τους μονίμους εθελοντές μακράς θητείας τονίστηκε η ανάγκη για άμεση εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4619/19, ιδίως για τους καταταγέντες τα έτη 1985 έως 1989, ώστε να προαχθούν άμεσα και αναδρομικά από τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου (30 έτη υπηρεσίας από τα οποία 5 στον βαθμό του ανθυπασπιστή) στον βαθμό του ανθυπολοχαγού καθώς το 2020 συμπληρώνουν 35 έτη υπηρεσίας και αποστρατεύονται.

Ακόμη, ζητήθηκε η αναδρομική μεταφορά στη «Β» μισθολογική κατηγορία, ενώ κατατέθηκε πρόταση νομοθετικής πρωτοβουλίας που αφορά στην καταβολή των διπλών εισφορών στα Μετοχικά Ταμεία (2%).

Για τα στελέχη του ΕΠΟΠ αντίστοιχα αναδείχτηκε το σοβαρό θέμα των ηλικιακών ορίων και η αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους σύμφωνα με τον νόμο 445/1974, με τον υφυπουργό αφουγκράζεται τον προβληματισμό και να δεσμεύεται ότι θα το εξετάσει ενδελεχώς.

Τέλος έγινε αναφορά στη βαθμολογική εξέλιξη που έχει συνάφεια με τον αποστρατευτικό βαθμό.

«Η συζήτηση εξελίχθηκε σε απόλυτα θερμό και φιλικό κλίμα και ο υφυπουργός αναγνώρισε τη σημαντικότητα των ζητημάτων και επέδειξε ενδιαφέρον και δέσμευση να τα εξετάσει ενδελεχώς», ενημερώνει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου