ΤΟΠΙΚΑ

2.200 μαθητές στην παρέλαση του Βόλου

2-200-μαθητές-στην-παρέλαση-του-βόλου-326047

Ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Κώστας Λούλης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση προ των επισήμων τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στην παραλία του Βόλου. Η καθιερωμένη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα συμμετέχουν περί τους 2.200 μαθητές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα το πρωί έγιναν στα κατά τόπους σχολεία επετειακές εκδηλώσεις για το ηρωικό έπος του 1940 και στις 11 το πρωί, στο Μνημείο Ηρώων έγινε η κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους οδηγούς, φορείς και συλλόγους.

Ανήμερα της επετείου, Δευτέρα 28 Οκτωβρίου θα τελεστεί στις 11 το πρωί η επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης, παρουσία του γ.γ. Τουρισμού, Κώστα Λούλη.

Συνολικά περί τους 2.200 μαθητές από 22 δημοτικά σχολεία και 15 Γυμνάσια – Λύκεια θα αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες του ’40 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. Εκτός από τα τμήματα των σχολείων που θα παρελάσουν, θα λάβουν μέρος και δύο τμήματα, ένα για την πρωτοβάθμια, ένα για τη δευτεροβάθμια, με τους σημαιοφόρους των σχολείων που δεν λαμβάνουν μέρος αυτή τη φορά στην παρέλαση.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια εξέδρα θα υπάρχει μόνο για τους εκπροσώπους των αναπήρων πολέμου απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο κεντρικός εορτασμός για τη Δ.Δ.Ε.

Το 8ο Γυμνάσιο Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας διοργάνωσαν τον επίσημο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 8:30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου (Ορμινίου και Απόλλωνος).

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού, οι μαθητές, καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τίμησαν τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, με αφηγήσεις, ποιήματα και τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου.

Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε η Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης με τον πρόεδρό της Αθανάσιο Κουτσό.

Τον εορτασμό παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες καθώς και αρκετοί πολίτες, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος.

Ο Αθανάσιος Κουτσός με τον Βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου