ΤΟΠΙΚΑ

1 στους 6 οδηγούς καταναλώνει αλκοόλ

1-στους-6-οδηγούς-καταναλώνει-αλκοόλ-326074

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα των φιλικών αλκοτέστ που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της 13ης Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα, που περιλάμβανε δράσεις σε 34 πόλεις συμπεριλαμβανομένου του Βόλου. Συγκεκριμένα, ένας στους έξι οδηγούς της παρέας δεν κράτησε την υπόσχεσή του να μην καταναλώσει αλκοόλ πριν πιάσει το τιμόνι, σε αντίθεση με την προηγούμενη δράση, οπότε ένας στους οκτώ οδηγούς δεν κράτησε την υπόσχεσή του.

Η δράση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών και συντονιστή των δράσεων για τον Βόλο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις περιοχές που συμμετείχαν στη δράση, περίπου 2.500 νέοι φόρεσαν το αναγνωριστικό βραχιολάκι αποδεχόμενοι την πρόσκληση να γίνουν οι ήρωες της βραδιάς.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκαν 1.776 αλκοτέστ, σε άνδρες και γυναίκες, στην πλειονότητά τους μεταξύ 20 – 45 ετών. Το 83% των οδηγών της παρέας βρέθηκε κάτω από το νόμιμο όριο του 0,24 (και 0,9 για επαγγελματίες, νέους οδηγούς και δικυκλιστές) που ορίζει ο ΚΟΚ και επιβραβεύτηκε με όμορφα αναμνηστικά δώρα.

Μέσω της παραπάνω δράσης προωθήθηκε το μήνυμα «Ολοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… ο οδηγός της παρέας», με στόχο τη σταδιακή εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου